DOKTORCLUB AWARDS 2023

Yılın Sağlık Girişimi Ödülleri - Yılın Ar-Ge / İnovasyon Uygulaması Finalisti

CranioWell Medikal Teknoloji ArGe


CranioWell Medikal Teknoloji ArGe

   CranioWell Medikal Teknoloji ArGe San. Tic. Ltd. Şti
   CranioWell Bebek Kulak Şekillendirme Seti
   
   Bebek kulak şekillendirme toplumda % 2- 3 oranında görülen bir problemdir. Çeşitli kulak şekil bozuklukları ile doğabilen bebekler ileriki yıllarda özellikle okula başladıktan sonra akran zorbalığı ile karşı karşıya kalabilemekteler. Kulak şekil bozukluğu olan çocuk ve erişkinlerin tek tedavi seçenekleri, cerrahi işlem ile yapılmaktaydı. 

   Yaklaşık 8 yıldır, bebeklerdeki şekil bozuklukları çeşitli kulak şekil bozukluğu sistemleri ile düzeltilebilmekteydi. Bebek kulak şekil bozuklukları ilk 2 ay içinde farkedildiği taktirde, kalıplama sistemleri ile düzeltilebilmekteidir . Kalıplama için en dönem ilk 1 aylık dönemdir. Yenidoğan döneminde acil yapılması gereken işlem olduğu söylenmektedir. 

   Kulak kalıplama için mevcut sistemlerde kulak şekil bozukluklarının bazı çeşitlerinin düzeltilmesinde eksiklikler mevcuttu. Biz CranioWell Medikal olarak 2022 yılında bu konudaki AR -Ge çalışmalarını tamamladık. Geliştirdiğimiz bebek kulak şekillendirme sisteminin 157 ülkede Faydalı Model tescilini alarak üretimine başladık.

   Dünya'da benzer düzeltmeyi yapan setlerden farklı olarak % 100 silikon materyal kullanarak,  hem düzeltme işlemlerinde komplikasyon riskini minimale indirdik, hem de kalıplama sisteminde yapmış olduğumuz geliştirmeler ile kulak kalıplamada başarı oranlarını yükselttik. 

   Ülkemizde bebek kulak şekillendirme işlemlerinin daha çok doktor tarafından yapılması için, hem online hem hasta başı eğitimler yaparak, uygulayıcı hekim sayısını ve uygulama yapılan şehir sayısının artmasını sağladık.

   Şirket olarak, çocuk sağlığı konusunda yeni AR GE faaliyetlerimiz devam etmektedir.