DOKTORCLUB AWARDS 2023

Yılın Medikal Endüstri Ödülleri - Yılın Ar-Ge / İnovasyon Uygulaması Finalisti

İNOLAB Bilişim Teknolojileri


İNOLAB Bilişim Teknolojileri

   Hem medikal hem de dental uzmanlık alanlarında kuvvet ve basınç verilerinin toplanması ve analizlenmesi tanı&tedavi süreçlerinin etkin yönetimi kapsamında büyük önem arz etmektedir.   
   Bu gereksinimin karşılanabilmesi için geliştirdiğimiz projemiz ile kuvvet ölçümü, basınç haritalama ve dokunsal algılama kabiliyeti ile, hasta tanı ve tedavi süreçlerinde ve klinik araştırma sonuçlarının iyileştirilmesinde hekime kuvvet ve basınç verilerinin toplanması ve analizlenmesi kabiliyeti sağlanır.  
   Örnek Medikal Kullanım Alanları: Gait (Yürüme) analizinde, Dinamik eklem basınç analizinde, Fizik Tedavi süreçlerinde, Hareketli protezlerin balanslama çalışmalarında, Sırt ağrılarının azaltılması çalışmalarında, Diyabetik ülser tedavisinde vb. kullanılabilmektedir.  
   Örnek Dental Kullanım Alanları: Oklüzal çatışmaların belirlenmesi ve analizinde, Genel oklüzyon analizi, Implant oklüzyonu analizi, Ağrılı dişin belirlenme analizinde, ortodontik tedavilerde vb. kullanılabilmektedir.  
   Projemiz sayesinde yukarıda belirtilen tüm kullanım alanlarında hekimlerimize hastaların tanı ve tedavi süreçlerinde kuvvet, basınç verilerinin toplanarak hem klinik çalışmalarda hemde hasta tanı ve tedavi süreçlerinde kullanılabilmektedir.  
   Firmamız, sensör dizini & elektronik veri işleme ünitesi ve veri analiz yazılım bileşenlerinin tamamını bünyesinde geliştirmektedir. 5+ yıl sensör teknolojileri deneyimi, 6 adet patent hakkı ile esnek elektronik kuvvet ve basınç sensörleri teknolojilerinde dünyada kendi alanında sayılı markalardan olma yolunda AR-GE faaliyetlerine hızla devam etmektedir.