DOKTORCLUB AWARDS 2023

Yılın Sağlık Kurumları Ödülleri - Yılın Yenilikçi Uygulaması Finalisti

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, CAST


İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, CAST

   İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yerleşkesinde İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 4.6 milyon TL desteği ile Şubat 2022 tarihinde kurulmuş olan CAST merkezi teknik ekibinde Merkez Teknik Sorumlusu, Medikal Tasarımcı, 3 Boyutlu Yazıcı Sorumlusu, 3 Boyutlu Biyoyazıcı Sorumlusu olmak üzere 4 kişi yer almaktadır. Ortopedi, Plastik Cerrahi, KBB, Anatomi, Tıbbi Biyoloji, Biyofizik, Diş Hekimliği klinik ve temel bilimler bölümlerinden 8 öğretim üyesiyle akademik kadrosu oluşmaktadır. CAST merkezi, 125 m2 alanda kurulu 13 adet FDM tipi 3 Boyutlu Yazıcı, 1 adet Reçine 3 Boyutlu Yazıcı (FDA Sertifikalı), 1 adet 3 Boyutlu Biyoyazıcı (FDA Sertifikalı), 1 adet 3 Boyutlu Tarayıcı, 4 adet VR Gözlük ve 6 adet Workstation Bilgisayar olan bir teknik altyapıya sahiptir.   
   Faaliyetlerine Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde devam eden CAST, tüm temel bilimler ve klinik bilimler ile çalışmaktadır. Kuruluşundan bu zamana kadar 36 adet kişiye özgü klinik vaka çalışması, 10 adet cerrahi alet tasarımı ve 6 adet araştırma projesi kategorileriyle 52 çalışmayı hayata geçirmiştir.
   CAST Merkezi üç başlıkta iş planı içermektedir: Vaka Bazlı Kişiye Özgü Çalışma, Cerrahi Alet Tasarımı ve Üretimi, 3 Boyutlu Biyoyazıcı ile Araştırma Projeleri.   CAST, sağlık alanında özgün değeri olan fikirleri, mühendislik ve tasarım gücüyle birleştirerek ürün geliştiren bir merkez olarak faaliyetlerine hızla devam etmektedir.