DOKTORCLUB AWARDS 2023

Yılın Sağlık Profesyoneli Ödülleri - Yılın Yenilikçi Sağlık Profesyoneli Finalisti

Dr. Arif Engin Çetin


Dr. Arif Engin Çetin

   Dr. Arif Engin Çetin, lisans ve yüksek lisans egitimini Koç Üniversitesi Elektrik ve Elektronik bölümünde tamamlamıştır. Doktora çalışmalarını 2009-2014 yılları arasında Boston Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünde yapmıştır. 2013-2014 yılları arasında İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü Lozan (EPFL) ve 2014-2016 yılları arasında Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmıştır. 2016-2018 yılları arasında, Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan ve DNA sekanslama teknolojileri geliştiren Omniome Inc. isimli şirkette mühendis olarak çalışan Dr. Arif Engin ÇETİN, Türkiye’ye döndüğü 2018 yılının Haziran ayından itibaren İzmir Biyotıp ve Genom Merkezinde Araştırma Grup Lideri olarak görev yapmaktadır.
   Dr. Arif Engin ÇETİN, ticari potansiyelleri yüksek, yerli ve milli medikal teknolojiler geliştirmektedir. Taşınabilir ve multi-fonksiyonel görüntüleme sistemleri, yüksek hassasiyette ve verimde tanı ve teşhis platformları, taşınabilir biyosensörler ve mikro-akışkan teknolojileri üzerine çalışmalar yürütmektedir. Ayrıca, DNA sekanslama ve sitometri teknolojileri üzere araştırmalar sürdürmektedir.
   Dr. Arif Engin ÇETİN, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Refik Üreyen ARGE Organizasyonlarında Liderlik Öyküleri Ödülü, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Sedat Simavi - Sağlık Bilimleri Ödülü, TOYP Türkiye – Türkiye’nin 10 Başarılı Genci Programı Türkiye Birinciliği, TÜBA - Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü, Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı Dr. Aysun-Ahmet Küçükel En İyi Bilimsel Araştırma Ödülü, TÜBİTAK Teşvik Ödülü, Bilim Kahramanları Derneği - Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü, Ocean Insight Grant Program - The Inspiration Award Ödülü, TÜSEB Aziz Sancar Teşvik Ödülü, Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları (BAGEP) Ödülü, Koch Institute Quinquennial Cancer Research Bursu,  Boston University - Nanoscience and Nanobiotechnology Center Ödülü, Boston University - Photonics Center Bursu, ile Koç Üniversitesi - Vehbi Koç Eğitim Bursuna layık görülmüştür.
   Dr. Arif Engin ÇETİN’in 1 A.B.D. ve 1 Türkiye patenti ile 4 patent başvurusu bulunmakta ve yayınlanmış makale sayısı 64, kitap bölümü sayısı 1 ve konferans bildirisi sayısı 28 olup, atıf sayısı 3086 ve h-indeksi 26’dır.