DOKTORCLUB AWARDS 2023

Yılın İlaç Endüstrisi Ödülleri - Yılın Ar-Ge / İnovasyon Uygulaması Finalisti

İlko İlaç


İlko İlaç

AKTİF ELEMENT SİLİSYUM İLE SİNERJİSTİK ETKİ SAĞLAYARAK FARK YARATAN KOLAJEN: YAŞLANMANIN ÖNÜNDEKİ ENGEL İLE ZAMANA HÜKMEDİN  
   Günümüzde, özellikle pandemi sürecinden sonra değişen demografik şartların etkisi, beslenme koşullarındaki bozulma, hareketsizlik ve düzensiz yaşam ile insan vücudu daha hızlı yaşlanır hale gelmiştir. İnsan vücudunda bulunan ve bu yaşlanmanın önünde en büyük engellerden biri kuşkusuz kolajen depolarıdır. 25 yaşından itibaren her yıl bu depolardan    %1 oranında kolajen kaybı yaşanmaktadır. Kolajen miktarının azalmasıyla deride sarkma ve kırışıklık oluşumu gibi erken yaşlanma belirtileri görülmekte ve ilerleyen yaşlarla birlikte eklem ağrıları başlamaktadır. Yapılan bazı klinik çalışmalar sonucunda kolajen eksikliğinde bağ doku ve kıkırdaklardaki esnekliğin kaybedilmesiyle, osteoporoz gibi çeşitli kas iskelet sistemi hastalıklarının oluşabileceği görülmüştür. Erken yaşlanmanın önüne geçebilmek adına kolajen kullanım yaşı yalnızca 50 yaş üstü olmaktan çıkıp 30 yaş ve üzeri kullanıcı popülasyonunda da oldukça artmıştır.
   Doğada kolajen üretimini artıran bazı maddeler mevcuttur. Bunlardan en önemlisi ise şüphesiz oksijenden sonra doğada en çok bulunan ikinci element olan silisyumdur. Silisyum özellikle kolajen ile birlikte alındığında kolajen sentezini ciddi oranda artırmaktadır. Bu doğrultuda, İlko İlaç güvencesiyle, içeriğindeki silisyum ile diğer ürünlerden farklılaşan ve     İlko İlaç'ın tüketici sağlığı markası olan Wellcare™ Kolajen ürünü, 2023 yılı itibariyle piyasada yerini almıştır. İlko İlaç, Selçuklu Holding’in bünyesinde faaliyet gösteren, 50 yılı aşkın birikim ve tecrübe ışığında; güçlü Ar-Ge yapısı, tüm majör tedavi alanlarını kapsayan ileri teknolojiye dayalı ve katma değerli geniş ürün portföyü, biyoteknoloji ve tüketici sağlığı alanındaki faaliyetleri ile insanların yaşam kalitesini yükseltmek için çalışmalarını sürdürmektedir. Bununla birlikte üretim ve Ar-Ge yatırımları ile küresel rekabette öncü bir şirket olmayı hedefleyen İlko İlaç, Türkiye’de ilk ve tek olan üretim teknolojilerine sahiptir.
   Zamana hükmetme amacıyla sunulan Wellcare Collagen Beauty Boost serisi; içeriğindeki etkinliği klinik çalışmalarla kanıtlanmış, mikroenkapsüle silisyum ile birlikte      İlko İlaç Arge Merkezi’nde inovatif ve fark yaratan formülasyon çalışmaları sonucu geliştirilmiş olup, silisyum ve kolajenin birleşimiyle sinerjistik etki sayesinde hastalar/ tüketiciler için yüksek kazanım sağlanması amaçlanmıştır. Aynı zamanda, saşe ve likit formlarda, kolajen ile birlikte Koenzim Q10, vitamin B kompleks, C vitamini, glutatyon, alfa-lipoik asit; toz formunda ise D3 ve K2 vitaminleri gibi zengin vitamin ve mineral içeriğiyle de serinin ön planda olması sağlanmıştır. Wellcare Collagen Beauty Boost serisi, likit, saşe ve toz kavanoz ürünlerindeki aromalarıyla ‘2023 Amerika Tat Ödülü’ne layık görülmüştür. Bu ödül, ürünlerin lezzet ve kalitesi açısından fark yarattığını da ortaya koymaktadır.  İçeriğindeki zengin mineral ve vitamin karışımının yanı sıra piyasadaki rakiplerinden farklı olarak silisyum içermesiyle Wellcare Collagen Beauty Boost serisi Türkiye piyasasındaki ilk ve tek ürün konumundadır.
   Geliştirilen proje ile elde edilen kolajen ürünleri, sadece diyetisyen ve dermatoloji klinikleri tarafından değil; fizik tedavi, endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları, nöroloji ve kardiyoloji klinikleri tarafından da hastalara önerilen bir ürün haline gelmiştir. Bu durum, Wellcare Collagen Beauty Boost serisine ait ürünlerin çok çeşitli sağlık alanlarında değerli bir katkı sağladığının göstergesidir. Bu katkılar cilt sağlığını iyileştirme ve güzelleştirme; eklem ve kemik sağlığını artırma; bağışıklık sistemini güçlendirme; hasta uyuncunu artırarak tedavi maliyetlerini azaltma şeklindedir. Daha sağlıklı bir cilt, güçlü kemikler, eklem sağlığı ve bağışıklık sistemi güçlenmesi gibi etkiler, hastaların yaşam kalitesini artırırken, sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliğine de katkıda bulunmaktadır. Bu tür inovasyonlar, sağlık sektöründe önemli bir ilerleme kaynağıdır ve hastaların yaşamlarını daha sağlıklı ve mutlu bir şekilde sürdürebilmelerine yardımcı olmaktadır.