DOKTORCLUB AWARDS 2023

Yılın İlaç Endüstrisi Ödülleri - Yılın Ar-Ge / İnovasyon Uygulaması Finalisti

SBS Bilimsel Bio Çözümler


SBS Bilimsel Bio Çözümler

   BEE&YOU RHİNAPİ BURUN SPREYİ
   Alerjik rinit gibi nazal rahatsızlıklar, mevsimsel geçiş dönemlerinde sıklıkla görülür ve hayat kalitesini olumsuz etkiler.  İlaç içeren burun spreylerinin kullanım süresi sınırlılığı nedeniyle bu tür uzun süreli (dönemsel) rahatsızlıklarda ilaç içermeyen ve doğal dekonjestan etki gösteren burun spreylerine ihtiyaç vardır. BEE&YOU Rhinapi Burun Spreyi, patentli saf Anadolu propolisi, gliserin, okaliptus ve hipertonik tuzlu su içeren %100 doğal burun spreyidir. Türkiye’nin Sağlık Bakanlığı Onaylı tek Anadolu propolisli burun spreyi olma özelliği taşıyan BEE&YOU Rhinapi Burun Spreyi, tıbbi cihaz kapsamında olup 14 ülkede satışı mevcuttur. Sinüzit, nezle, soğuk algınlığı, alerjik ve alerjik olmayan rinit gibi rahatsızlıklarda görülen burun tıkanıklığı ve burun akıntısının tedavisinde kullanılan BEE&YOU Rhinapi Burun Spreyi, ilaç içermemesi nedeniyle ara vermeden kullanıma uygundur.
   BEE&YOU Rhinapi Burun Spreyinin içeriğinde bulunan Anadolu Propolisi Ekstraktı (A.P.E)®, “Use Of Propolis Obtained By Special Extraction Method In Liquid Mixtures (WO2021251920A1)” patentine sahiptir. Propolis, arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından elde ettiği tamamen doğal bir arı ürünüdür. Arılar propolisi, kovanlarını sterilize etmek, ürünlerinin kovanda bozulmadan kalmasını sağlamak ve yavrularını korumak amacıyla kullanırlar. Endemik bitkiler açısından dünyanın en zengin bölgelerinden biri olan Anadolu coğrafyası, yüksek kalitede propolis üretimine olanak tanır. Bu ürünün içeriğinde, Ar-Ge merkezimizde geliştirdiğimiz patentli üstün teknolojimiz ile ekstrakte edilmiş Anadolu Propolisi Ekstraktı (A.P.E.)® bulunmaktadır. Bileşiminde bulunan Anadolu Propolisi Ekstraktı (A.P.E.)® nedeniyle, bu ürün çok özel bir fenolik ve flavonoid profiline sahiptir. İçeriğinde bulunan fenolik ve flavonoidler sayesinde propolis; antiviral, antibakteriyel, antimikrobiyal, antialerjik özelliklere sahiptir ve burun mukozasına uygulandığında alerjen maddelere, bakteri ve virüslere karşı fiziksel bariyer oluşturarak koruma sağlar.
   Ürünün etkinliği ve güvenilirliği, bilimsel çalışmalar ile desteklenmiştir;
 1.      “Efficacy and toxicity of Anatolian Propolis on healthy nasal epithelial cells” başlıklı bilimsel çalışmada;  BEE&YOU Rhinapi Burun Spreyi’nin nazal hücre epiteliyositler üzerine topikal olarak uygulanmasının etkileri değerlendirilmiş, bu amaçla Rhinapi uygulaması sonrası kültürlenmiş epiteliyositler, 24 saat 37°C'de inkübe edilmiştir. Çalışmanın bulgularına göre, yüksek dozda Anadolu propolisine maruz kalmasına rağmen hücre kültüründeki epiteliyositlerde sitotoksik etkiye dair bir kanıt bulunamamıştır. Çalışmanın verileri, Anadolu Propolisi’nin 24 saat topikal uygulamasından primer nazal hücrelerin etkilenmediğini göstermiştir. Uygulanan tüm dozlar, hücrelerin canlılığını önemli ölçüde değiştirmemiştir.
 2.      “Effects of Anatolian Propolis and Hypertonic Saline Combination Nasal Spray on Allergic Rhinitis Symptoms: Prospective, Multicentre Study” başlığı ile Ear, Nose & Throat Journal tarafından yayınlanacak olup bu çalışmada 10.000 alerjik rinit hastası üzerinde BEE&YOU Rhinapi Burun Spreyinin etkinliği araştırılmıştır. Çalışmanın verilerine göre, ürünün alerjik rinit semptomlarını hafiflettiği ve yaşam kalitesini artırdığı bulgularına ulaşılmıştır. BEE&YOU Rhinapi Burun Spreyi, patentli saf Anadolu propolisi içermesi, ilaç içermemesi, klinik çalışmalarla desteklenmiş olması ve %100 doğal bileşenleri sayesinde burun tıkanıklığı ve burun akıntısına karşı inovatif ve doğal bir çözüm sunmaktadır.
   Sonuç olarak, BEE&YOU Rhinapi Burun Spreyi, burun akıntısı ve burun tıkanıklığının tedavisinde kullanılabilecek, inovatif değere sahip, etkili ve doğal bir burun spreyidir. İlaç içeren burun spreylerinin kullanım süresi sınırlılığına karşın, BEE&YOU Rhinapi Burun Spreyi ilaç içermemesi ile ara vermeden kullanıma uygundur. Bu özellik, mevsimsel geçiş dönemlerinde görülen uzun süreli rahatsızlıklarda faydalıdır.  
   BEE’O PROPOLİS HAKKINDA
   BEE’O Propolis, Arı Ürünleri Uzmanı Gıda Yüksek Mühendisi Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, Arıcılık Uzmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Taylan Samancı ve Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu tarafından 2013 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent’te kurulmuştur. Türkiye’de BEE’O ve BEE’O UP, yurt dışında ise BEE&YOU markasıyla, doğal besin içeriği ve biyolojik aktiviteleri korunmuş propolis, arı sütü, polen, arı ekmeği ve ham bal; ayrıca arı ürünleri içeren %100 doğal karışımlar, tabletler, damlalar, spreyler, shotlar, şuruplar, kapsüller, tıbbi cihaz ve cilt bakım ürünleri üretmektedir. Ürünlerini 36 ülkeye ihraç etmekte ve Anadolu propolisini bir dünya markası yapma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. BEE’O Propolis, geliştirdiği TÜBİTAK inovasyon ödüllü patentli özütleme yöntemi ile ve yaptığı projeler ile ulusal ve uluslararası arenada 80’in üzerinde ödüle layık görülmüştür. BEE’O Propolis, 5000 sözleşmeli arıcısı, 550.000 arı kovanı, 10,500 metrekarelik tesisi ve 200 kişilik uzman kadrosu ile Türkiye ve Avrupa’nın en büyük katma değerli arı ürünleri üreticisi ve ayrıca Ar-Ge ve inovasyon merkezidir.