DOKTORCLUB AWARDS 2021

Yılın Doktoru Ödülleri - Yılın Yenilikçi Dahili Bilimler Doktoru Finalisti

Doç. Dr. Selçuk Küçükseymen


Doç. Dr. Selçuk Küçükseymen

Dr. Selcuk Kucukseymen
Discordance in Scar Detection Between Electroanatomical Mapping and Cardiac MRI in an Infarct Swine Model.
JACC Clin Electrophysiol. 2020;6(11):1452-1464. doi: 10.1016/j.jacep.2020.08.033
   Projeyi 3 yil boyunca kardiyoloji ust ihtisasi yaptigim Harvard Universitesi, Beth Israel Deaconess hastanesinde hocalarim Warren Manning ve Reza Nezafat, bunun yaninda bircok emegi gecen meslektsimla gerceklestirdik.
   Projemiz hem Amerikan Saglik Orgtu (NIH), hem de Amerikan Kalp Dernegi (AHA) grantleri ile desteklenmistir.
   Calismamiz preklinik olarak dizayn edilmis, ciftlik domuzlari kullanilmistir.
   Projemizin amaci, ileri kardiyak goruntuleme yontemi olan kardiyak MRI ile olumcul aritmilerin suanki tedavisi olarak kardiyoloji tedavi klavuzlarinda onerilen, 3 boyutlu elektroktrofizyolojik analiz ve ablasyon karsilastirimistir. Bu tip hastalar genellikler kalp krizi (akut MI) sonrasi geldiklerinden, benzer hayvan modelleri olusturduk. Kardiyak MRI (Siemens) ile cok yuksek cozunurlukte multimodalite cekimler yaptik, ayrica bunu hayvanlar etunize yaptiktan sonra ex-vivo olarak gerceklestirdik, sonrasi histolojik olarak da inceledik, bunun yaninda tabiki 3 boyutlu haritalama (CARTO 3) yaptik.
   Calismamizi tamamlamamiz 2 yilimizi aldi. Sonuclarimizi insanlar uzerine transle ettigimizde, hastalarin tedavilerinin tam olarak gerceklesmedigi, aksine risk tasidiklarini gosterdik.
   Calismamizin onemi bu tip hastalarin tedavisinin eksik olmasi ve kabul edilemez bir tedavi aciginin gosterilmesidir. Bunu gosteren dunyadaki ilk projedir. Calismamiz kardiyolojinin en onde gelen dergisi JACC de yayinlanmistir. Daha ayrintili tablolara makalemden ulasabilir, sorularinizi doktorclub websitesindeki emailim ile bana ulastirabilirsiniz. Ayrintili sekilde size donus yapacagimdan emin olabilirsiniz.
   Tesekkur ederim.