DOKTORCLUB AWARDS 2020

Yılın Doktoru Ödülleri - Yılın Yenilikçi Diş Hekimi Finalisti

Prof.Dr. Kaan Orhan


Prof.Dr. Kaan Orhan

Prof. Dr. Kaan Orhan

1976 yılında Çaycuma doğumlu Prof. Dr. Kaan Orhan, 1998 yılında Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde mezun olmuştur. Mezuniyetini takiben aynı fakültenin Oral Diagnoz ve Radyoloji Anabilim Dalında Doktora programına başlamıştır. Japon Eğitim Bakanlığının (MONBUSHO) vermiş olarak bursu kazanarak 2002 yılına kadar Japonya’nın Osaka Üniversitesi Oral ve Maksillofasiyal Radyoloji Anabilim dalında doktora çalışmalarında bulunmuştur. Dönüşünü takiben 2003 yılında Ankara Üniversitesinde Doktora unvanını alarak, uzman doktor olarak aynı birimde çalışmaya devam etmiştir. Aralık 2006 yılında Doçent. Dr. unvanını almıştır. 2007 yılının Eylül ayından itibaren Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalında olarak kurucu ve bölüm başkanı olarak görevlendirilmiştir. 2012 Mart ayında Prof. Dr. Unvanını alan Kaan Orhan halen Ankara Üniversitesi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalında Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi uzmanı olarak görev yapmaktadır. 2018-2020 yılları arasında Belçika Katolik Leuven üniversitesinde araştırmacı ve ziyaretçi öğretim üyesi olarak bulunmuştur.

Prof. Dr. Kaan Orhan’ın 250’ün üzerinde yabancı makalesi ve 50’nin üstünde Türkçe makalesi bu makalelerden aldığı 3000’ün üzerinde atıfı mevcuttur. Türkiye’de ve Dünyada gerçekleşen uzmanlığı ile ilgili birçok kongreye davetli konuşmacı olarak çağırılmıştır. Maksillofasiyal Radyoloji alanında önemli katılar sağlayan Prof. Dr. Kaan Orhan Avrupa Dentomaksillofasiyal Radyoloji Derneğinin (EADMFR) Yönetim kurulunda olup, Araştırma ve Bilimsel Komite başkanlığı, Aynı Derneği Başkanlığında bulunmuştur (2014-2016). Ayrıca Dünya Dentomaksillofasiyal Radyoloji Derneğinin Bilimsel araştırma komitesi üyesidir. Alanı ile ilgili birçok mesleki derneğinde üyesi olan Prof. Dr. Kaan Orhan, alanı ile ilgili SCI kapsamında olan  “Oral Surgery Oral Medicine, Oral Pathology, Oral Radiol and Endod”  hakem kurulunda ve yine alanı ile ilgili “Radiology:Open Access” dergisinde Editör yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Bununla birlikte 50 yakın yerli ve yabancı dergi için hakemlik yapmaktadır.

Prof. Dr. Kaan Orhan, 2018 ve 2019 yıllarında Amerika Maksilloıfasiyal Radyoloji derneğinin vermiş olduğu Lincoln R. Manson-HingHonorableMentionÖdülü, ve 2018 yılı Ankara Üniversitesi Bilim Ödülünü, 2015 yılında TDB Ağız ve Diş Sağılığı 2.lik Ödülü,  2011 yılında “52. JapaneseCongress of DentoMaxillofacial Radiology”, 2010 yılında “12. EuropeanCongress of DentoMaxillofacial Radiology”, 2008 yılında en iyi çalışma ödülleri ve yine 2008 yılında “EuropeanSociety of Head and Neck Radiology” kongresi poster 2. lik ödülü almıştır. Bununla birlikte 2008 yılında ” 7. Asya Oral and Maxillofacial Radiology” kongresinde “YoshidaManufacturingAward” sahibidir.

"CranioCatch: 2 ve 3 Boyutlu Dental Radyografilerin Değerlendirilmesini Sağlayan Yapay Zekâ Sistemi Geliştirilmesi"

Ülkelerin gelecekte kalkınmalarından güvenliklerine kadar çok geniş bir alanda uygulama alanına sahip olan ve çok önemli bir yer tutacağı düşünülen yapay zeka çalışmaları medikal alanda da ciddi bir ivme kazanmıştır. Başta radyoloji ve patoloji olmak üzere tüm tıp alanlarını etkilemekte olan yapay zeka alanındaki çalışmaların sayısı her geçen gün artmaktadır. Projemiz dental radyoloji alanında önemli bir yer edinecek özelliğe sahip, tüm dünyada kullanılabilecek bir radyografik tanı sistemi oluşturulmuştur. Yerli ve milli olarak geliştirilen sistemimiz Diş hekimleri ve Diş hekimliği uzmanlarının kullanabileceği yapay zeka ile çalışan bir yazılımdır. Hem 2 Boyutlu hem 3 boyutlu dental filmlerden otomatik olarak teşhis ve raporlama yapmaktadır. Projemizin ile web tabanlı yapay zeka sistemiyle radyografilerin değerlendirilmesi sağlanmış olup, bu sistem ile hekimlerin iş yoğunluğu azaltılmış olacaktır. Ayrıca hekim açığının bulunduğu merkezlerde geliştireceğimiz bu sistemler önemli bir işlevi yerine getirecektir. Hekim açığının bulunduğu merkezlerde geliştireceğimiz bu sistemler hasta sağlığı, maliyet ve zaman açısından önemli faydalar sağlayacaktır. Ayrıca, diş hekimliği uzmanlarının ve eğitim kurumlarının ihtiyaçlarını karışılabilecek hem ülkemizde hem de dünyada diş hekimliği alanında yapay zeka çalışmalarına öncülük ede bilecek bir yazılım geliştirilmiştir.

http://www.craniocatch.comadresinden yapay zeka sistemimize erişilebilir.