DOKTORCLUB AWARDS 2020

Yılın Sağlık Girişimi Ödülleri - Yılın Ar-Ge / İnovasyon Uygulaması Finalisti

Beygel Zihin Gelişim Hizmetleri


Beygel Zihin Gelişim Hizmetleri

Beynex Nedir?  

Beynex mobil ve tablet cihazlarda çalışan ve kullanıcının kognitif (bilişsel) değerlerini 360 derece takip eden bir yazılımıdır.  

Kognitif hastalıkların (demans, alzheimer, vb.) erken evrelerde fark edilmesi çok güç olabilir. Beynex, uzman doktor ve psikologlar tarafından hazırlanan oyun formatındaki testler ile düzenli ve uzun süreli takip yaparak, 8 kategorideki bilişsel değerlerinizi sürekli izler. Bu değerler normalin üstünde düşüşler yaşarsa alarm verir. Bir erken alarm sistemi de denilebilir.
 Bununla beraber Aktif Yaşam Testi, Depresyon Testi, Demans Klinik Tanı Testi (SLUMS) gibi hali hazırda doktorlar tarafından kullanılan testleri online ortama taşıyarak, kullanıcıya uygular. Bu sayede kişinin kognitif (bilişsel) sağlığını daha derin analiz eder.  

Beynex 400 kullanıcıyla 5 yıl süren ve halen devam eden bir araştırma sonucu geliştirilmiştir. Bu araştırmaların sonuçları Dünya Alzheimer kongresinde 3 kez (2017,2018,2019) poster olarak sunulmuştur. Bununla beraber 2019 Aralık ayında Turkish Journal of Medical Sciences'da Tübitak onaylı bir makale de yayınlanmıştır.
  

Tüm bu araştırmalardan gücünü alan Beynex, Haziran 2020 tarihinde teknik anlamda en baştan geliştirilerek Türkçe ve İngilizce olarak tüm dünyada mobil ve tablet uygulamaları kullanıma sunulmuştur.
             
Beynex'in Özellikleri nelerdir?  

1) Değerlendirme Testleri

Bu testler kullanıcıya Bellek Takip Sistemi kapsamında her gün 1 tane gönderilir. Oyun formatındaki bu testlerin her biri 8 farklı kategorideki bir beyin fonksiyonunu ölçümler. Uzun süreli takipte bu ölçümler anlamlı bir analize dönüşecektir.  

2) Egzersiz Oyunları

Değerlendirme testlerinden farklı olarak beyninizi aktif tutmanıza yardımcı olan oyunlardır. Bu oyunlar beyninizin belli fonksiyonlarını çalıştırmak için tasarlanmıştır.  

3) Aktif Yaşam Testi

Bu test kullanıcıya Bellek Takip Sistemi kapsamında her hafta 1 defa gönderilir. Bu test uzman doktorların da kullandığı, günlük hayattaki aktifliğinizi ölçen basit bir sorular dizisidir.  

4) Depresyon Testi
  
Bu test takip dönemlerinin sonunda doktor görüşmesi öncesinde yapılır. Bellek sağlığı psikolojik sağlığınızla doğrudan ilişki içindedir. 
 

5) Demans Klinik Tanı Testi

Bu test takip dönemlerinin sonunda doktor görüşmesi öncesinde yapılır. Demans Klinik Tanı Testi (slums) önemli bir test olup test sonuçları Demans hastalığında riskli bölgede olup olmadığınızı gösterebilir.      

6) Anlık Kişisel Veri Takibi

Tüm bu testlerdeki verilerinizi direkt ve karşılaştırmalı grafiklerle anlık olarak görebilirsiniz ve kendi bellek değerlerinizi takip edebilirsiniz.

7) Aylık Raporlar
Takip dönemleri 3 aylık periyotlar şeklinde yapılır. Her ay sonunda verilerinizin grafiklerini ve yorumlarını içeren bir detaylı analiz raporu size gönderilir.  

8) Takip Sonu Detaylı Raporlar
 3 aylık takip dönemi sonunda hem paketinizde var ise doktorunuza hem de size tüm süreçle ilgili çok daha detaylı bir rapor hazırlanıp kayıtlı e-posta adresinize gönderilir.  

9) Doktor Görüşmesi 
Beynex bünyesinde hem araştırma-geliştirme hem de kullanıcılarımızla online muayene için çok sayıda uzman nörolog ve psikolog bulunur. Toplanan veriler analizlerden geçirilerek detaylı bir Beynex raporuna dönüştürülür ve doktora sunulur. Takip sonunda online olarak en az 30 dakikalık bir doktor-kullanıcı görüşmesi gerçekleştirilir.  

10) Erken Alarm Sistemi 
Tüm süreç boyunca Beynex'te birçok veri üretirsiniz. Bu veriler sistem tarafından sürekli olarak analiz edilir. Normalin dışında bir durum tespit edilirse sizi uyarır.            

11) Topluluk 
Topluluk bölümünde istediğiniz soruları sorabilir, tüm kullanıcılar ile iletişim halinde olabilirsiniz. Yine toplulukta uzman doktorlarımız da vardır ve sorduğunuz sorulara cevap bulabilirsiniz.  

12) Blog
 Düzenli olarak uzman doktorlarımızın kaleminden bilimsel yazılardan oluşan bir blog mevcuttur.