DOKTORCLUB AWARDS 2020

Yılın İlaç Endüstrisi Ödülleri - Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi Finalisti

Nobel İlaç


Nobel İlaç

Parkinson hastalarının ilaç tedavilerine ek olarak beden hareketleri çalışmalarının, hastalığın seyrinde ileri derecede yarar sağladığı birçok çalışma ile kanıtlanmıştır. Parkinson ile Yaşam uygulamasıyla, Parkinson hastalığı tedavisinde reçeteye yazılmayan ancak ilaçlar kadar önemli olan egzersizleri; hastalarımız, hasta yakınlarımız ve hekimlerimizle buluşturmayı amaçlıyoruz.  

Uzman nörolog ve fizyoterapistlerle birlikte geliştirdiğimiz Türkiye’nin ilk ve tamamen ücretsiz Parkinson hastalarına özel egzersiz uygulaması Parkinson ile Yaşam’da 90’dan fazla egzersiz videosu bulunuyor. Hareket, konuşma, yutma, yüz ve mimikler, solunum gibi pek çok başlık altında kategorize edilmiş videolar, hastalığın evresine göre de sınıflandırılmış durumda. Uzman fizyoterapistlerin uygulamalı anlatımlarını içeren bu videoları, hastalarımız veya hekimlerimiz uygulamamızda bulunan “Bana Özel” bölümüne ekleyerek kendilerine veya hastalarına özel egzersiz setleri de yaratabiliyorlar.
 

Parkinson ile Yaşam’da egzersiz videolarının yanında ilaç hatırlatma bölümü ve hastalarımızın hayat kalitesini yükseltecek ipuçları da bulunuyor.
 

Sosyal medya hesaplarımızdan yaptığımız paylaşımlar ve yeni yayına açılan web sitemizle de hastalarımıza ulaşmaya devam ediyoruz.

Uygulamamız Türkiye'de Parkinson hastalarına yönelik geliştirilen ilk uygulama olma özelliğini taşıyor. Tamamen ücretsiz olan uygulamamız dinamik bir yapıda hazırlandığından, geliştirme ve güncellemelere açık. Bu nedenle mevcut içeriğinin ötesinde Parkinson hastalarına sayısız fayda sağlayabilecek büyük bir potansiyel de barındırıyor.

Uygulamamız hem Android hem de iOS işletim sistemleri için geliştirilmiş, resmi marketlerde yayınlanmıştır. Bu nedenle uygulamamızı indiren cihaz sayıları, indirilen ülkeler, günlük kullanım süreleri ve çok daha fazlası bu marketler üzerinden anlık takip edilebilmektedir.

Uygulama, marketlerinin dışında Parkinson İle Yaşam’ın kendi yazılımı sayesinde kullanıcılarımızın il, yaş ve cinsiyet kategorilerinde istatistiklerine ulaşılabilmektedir.

Bu istatistikler Türkiye’de yaşayan Parkinson hastaları ile ilgili anlamlı veriler elde etmemizi ve hastalıkla yeni mücadele yöntemleri geliştirmemizi sağlayacaktır.

Ülkemizde yaklaşık 150.000 Parkinson hastası olduğu düşünülmektedir. Bu hastaların içinde hastalığını bilmeyen veya tedavi alamayanlar da var. Türkiye'de bir ilke imza atarak geliştirdiğimiz Parkinson ile Yaşam uygulaması ile hastalar için fayda sağlamanın yanı sıra toplumda da Parkinson hastalığı konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz.  

Parkinson hastalığı, ileri yaştaki yetişkinlerde ikinci en yaygın görülen nörodejeneratif hastalıktır. Fiziksel egzersiz bu hastalığın evrensel reçetesi olarak kabul edilmektedir. Uzman hekimlerin desteği ve anlatımıyla hazırlanmış zengin içeriği ile benzerlerinden ayrılan Parkinson İle Yaşam, geliştirilebilir yazılımıyla Parkinson hastalığı ile mücadeleye yenilikçi bir soluk getirerek, Parkinson hastalarının ve hasta yakınlarının yaşam kalitesinin artmasında önemli bir destek sağlıyor.
 

Yaşlanan dünya nüfusuyla birlikte gelecek nesillerin çok daha sık karşılaşacağı Parkinson hastalığına karşı Türkiye'de ilk adımı biz atıyoruz.