DOKTORCLUB AWARDS 2020

Yılın Sivil Toplum Kuruluşları Ödülleri - Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi Finalisti

Kansersiz Yaşam Derneği


Kansersiz Yaşam Derneği

Bir televizyon dizisi ve sivil toplum örgütü arasında gerçekleşen "Çukur'da Umut Var!" projesi, sosyal sorumluluk ortaklığının çok önemli bir örneğidir.

Çukur dizisi, AY Yapım, Show TV ve Kızılay ile yapılan işbirliği ile, Kansersiz Yaşam Derneği'ne ait 80 kişilik mobil eğitim tırı YaşaTIR, 6500 km’lik Umut YaşaTIR yolculuğunu gerçekleştirmek üzere, kan ve kök hücre bağışçısı toplamak ve eğitim vermek ve farkındalık yaratmak için, Ekim 2019 da İstanbul’dan yola çıkmıştır.

İstanbul'da Balat, Eminönü, Ümraniye, Kartal, Çekmeköy, Sultanbeyli, Maltepe, Gaziosmanpaşa ile Adana, Osmaniye, Gaziantep ve Mersin Tarsus'ta yapılan çalışmalara, Çukur oyuncuları da katılmışlardır. Proje, 2 binden fazla kan ve kök hücre bağışına ulaşmış; Hayat Kazanım Eğitimi ile bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirilerek binlerce kişiye bilgi aktarılmıştır. Kan ve kök hücre veremeyenler bile, bu eğitim sayesinde çevrelerine konuyu anlatarak, 1 can kurtarabilecekleri konusunda bilinçlendirilmişlerdir. Bu çalışmadan en önemli kazanım, Kızılay’ın kan ve kök hücre toplama konusunda atıl kaldığı bölgelerin harekete geçirilmesi ve hedeflenen sayıların üzerinde bağışçıya ulaşılması olmuştur.  

Kansersiz Yaşam Derneği, Ay Yapım ve Show TV iş birliği ile gerçekleştirilen gecede elde edilen gelir ile "UMUT YAŞATIR" yolculuğu Ankara, Ardahan, Artvin, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Fethiye, Gümüşhane, Iğdır, İzmir, İzmit, Konya, Ordu, Rize, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Yalova, Zonguldak illerinde yolculuğuna devam ediyor.


2020 yılı Ocak ayında, Elazığ ve Malatya afetleri yaşandığında halkımızın yardımına koşmak için, proje çerçevesinde özel bir çalışma yapılmıştır. İki YaşaTIR ve Çukur ekibi, iki ilin ihtiyacı olan malzemelerin toplanması ve teslimini 2 gün içerisinde bizzat gerçekleştirmiştir.

Ayrıca Kansersiz Yaşam Derneği'nin Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yaptığı İstanbul’da kamuya ait İLK ve Tek olan Çocuk Kemik İliği Nakil Ünitesi’nin teknik teçhizat eksiklerinin tamamlanmasına kaynak oluşturmanın yanı sıra, İstanbul’da tedavi gören çocuklara yönelik, derneğin gerçekleştirdiği moral ve motivasyon etkinliklerine tüm Çukur dizisi oyuncuları katılım sağlayarak, çocuklara ve ailelerine yanlarında olduklarını bilfiil göstermişlerdir.

“Çukur’da Umut Var” Projesi, organizasyon, etkinlik ve tanıtım sektörünün bilinirliğini küresel ölçekte arttırmayı hedefleyen, reklam sektörün Oscar’ı olarak bilinen Ace Of Mice ödüllerinde RoadShow dalında finale kalarak, bir kez daha farkındalık yaratma açısından önemli bir proje olduğunu ortaya koymuştur.