DOKTORCLUB AWARDS 2019

Yılın Sağlık Bilgi Sistemleri Ödülleri - Yılın Yenilikçi Ürünü / Uygulaması Finalisti

Acıbadem Teknoloji A.Ş


Acıbadem Teknoloji A.Ş

Acıbadem Technology, 25 yılı aşkın deneyime sahip Acıbadem Sağlık Grubu'nun Teknoloji şirketidir. Acıbadem Technology kuruluşundan bu yana, toplam 21 Hastane ve 17 Poliklinik ile Türkiye ve diğer ülkelerdeki (Hollanda, Bulgaristan, Makedonya, Suudi Arabistan, Irak) 10 farklı şehirde hizmet, deneyim ve ürünlerini pazara sunmaktadır. Hastane ve Tıp Merkezlerine ek olarak Acıbadem Üniversitesi, Acıbadem Laboratuvar Şirketi, Aplus, Acıbadem Mobil Şirketi ve Acıbadem Proje Yönetimi şirketlerine de katma değerli hizmetler vermektedir. Sağlık ekosisteminde bir çok alanda becerilerini ve yetkinliklerini göstermektedir.

Acıbadem Technology; iş gereksinimlerini yenilikçi ürünler yaratmaya yönelik teknoloji uzmanlığıyla belirler. Bu uzmanlığı ile mobil uygulamalar ve tamamlayıcı teknolojik tıbbi ürünler geliştirmektedir. Acıbadem Technology, yönetim kolaylığı sağlayan ve yazılım geliştirme süreçlerini hızlandıran global “Yazılım Geliştirme Yaşam Döngüsü” standartlarını takip ederek uluslararası pazarda ürünleriyle yer almaktadır.  

Acıbadem Technology, Kamu ve Özel sağlık hizmetleri hakkında çok fazla bilgiye sahiptir. Yukarıda belirtilen tüm yeterlilikler Acıbadem Technology'nin hizmet ve ürünlerini hızlı ve uçtan uca çözümler sunmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda, yazılım geliştirme, altyapı yönetimi, BT proje yönetimi ve danışmanlık alanında da pazara nitelikli hizmetler sunmaktadır.


Acıbadem Technology, her alanda bilgisini aktarmaya ve kapsamlı ürün ve hizmetler uygulamaya büyük önem vermekte ve bu ölçüde çalışmalarını yürütmektedir.

Acıbadem Technology ürün portföyünde; Cerebral Plus (Hospital Information System), ASTORE (Medication and Medical Consumable Management System), Acıbadem Online (Patient Portal) ürünleri bulunmaktadır.

Acıbadem Technology mühendisleri tarafından tasarlanan, geliştirilen ve üretilen Astore; İlaç ve Medikal Malzeme Yönetim Sistemi Yazılım ve Donanımdan oluşan bütüncül bir sistemdir. İlaç güvenliği ve operasyonel verimlilik sağlamaktadır. Yanlış ilaç uygulama hatasını ortadan kaldırılmasını sağlamakta ve kayıp/kaçak ilaç kaybını önlenmektedir. AStore yazılımı çok dil uygulaması yeteneğine sahip olan merkezi ilaç ve sarf malzeme yönetim sistemidir.

Astore tüm  çevre sistemleriyle çalışma konusunda entegrasyon yeteneğine sahiptir. Astore’un; HIS ve ERP ile tam olarak entegre olarak çalışması daha verimli ve bütüncül olmasını sağlamaktadır.


Astore donanımı; 5 ana parçadan oluşmakta olup bunlar; Ana İstasyon, Kabinet, Duvar İstasyonu, Harici Kilit ve İmha Kutusudur.

Ana İstasyon:
  Ana İstasyon, dolap ünitesi ve harici kilit sistemini kontrol etmektedir. İlaçlar, kilitli çekmeceler içinde separatörlere ayrılmış alanlarda muhafaza edilmektedir.


Kabinet:
  Büyük ölçekli geniş hacimli ilaçların saklamak için uygun olan dolap ünitesi, ana istasyona bağlanmaktadır.


Duvar İstasyonu:
Dahili QR kod okuyucu ile tıbbi sarf malzemelerinin yönetimini sağlayan sistemdir.


Harici Kilit:
 Soğuk zincir ilaçların yönetmek için her türlü buzdolabına uygulanabilen harici kilit sistemidir.


İmha Kutusu:
  Kullanılmayan veya yarı kullanılmış ilaçları eczane süreçleriyle güvenli bir şekilde tutmak için kullanılan harici kilitli imha kutusudur.