DOKTORCLUB AWARDS 2019

Yılın İlaç Endüstrisi Ödülleri - Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi Finalisti

Sanofi Pasteur


Sanofi Pasteur

Evimizin Sağlık Elçileri

Ülkemizde, sağlık ile ilgili konularda evin karar vericisi olan kadınlar; televizyondaki programlar, internette yaptıkları aramalar ve çevrelerinden duyduklarıyla bilgi bombardımanına maruz kalıyorlar. Sağlıkla ilgili haberler ve tartışmalar artıp, bilgiye ulaşmak kolaylaşırken; “doğru ve geçerli bilgi”ye ulaşmak ise zorlaşıyor. Bu arada hastalıklardan korunmanın etkili yolu olan aşı ile ilgili spekülasyonlar ve yanlış bilgiler de toplum sağlığı için büyük risk oluşturuyor. 

Evimizin Sağlık Elçileri projesi ile toplum bilincini arttırmak için aile sağlığı konusunda karar verici olan kadınlara, yüz yüze düzenleyeceğimiz toplantılarla ulaşmaya karar verdik. 

Toplum sağlığı için çalışarak insan hayatına değer katan Sanofi Pasteur olarak uzun yıllardır, sosyal sorumluluk bilincini geliştirip, kadın ve çocuk eğitimi ile ilgili sorunlara çözüm getirmek için çalışan Çağdaş ve Bağımsız Yardımlaşma Derneği (ÇABA) ile iş birliği yaparak, her ay farklı şehirlerde toplantılar düzenledik. Bu toplantıların moderasyonunu gündüz kuşağını yakından takip eden kadınların tanıdığı ünlü bir televizyoncu yaparken, aile sağlığı, hastalıklar ve hastalıklardan korunma hakkında bilgi veren hekimlerimizin yanı sıra her toplantıya kendi hikayelerini anlatan 40 ünlü isim de katılarak destek oldu.
 

Toplantılarımızın etkisini arttırmak için interaktif hale getirdik. Katılımcılar konuk hekimlere ve ünlülere sağlıkla ilgili merak ettiklerini sorarken, öğrendiklerini pekiştirmek için yaptığımız küçük bir teste de katılıyor ve toplantı sonunda “evlerinin sağlık elçileri” olduklarını gösteren sertifikalarını alıyorlar. 

Yüz yüze toplantıların yanında sosyal medya ve internet kullanımını da projemize dahil ederek 360 derece bir iletişim ağı oluşturduk. Toplantılarımızı duyurarak katılımı arttırmak ve daha fazla kişiye ulaşmak için Instagram, Facebook ve YouTube hesaplarımızdan hekimlerin ağzından mesajları ve sağlıkla ilgili bilgileri paylaştık.