DOKTORCLUB AWARDS 2019

Yılın Sivil Toplum Kuruluşları Ödülleri - Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi Finalisti

Trakya Üniversitesi Akılcı İlaç ve Eczacılık Topluluğu


Trakya Üniversitesi Akılcı İlaç ve Eczacılık Topluluğu

Bizler, Trakya Üniversitesi Akılcı İlaç ve Eczacılık Topluluğu olarak, kuruluşumuzun ardından 100’e yakın mesleki, bilimsel ve sosyal etkinlik gerçekleştirerek üniversitemizde bulunan en aktif topluluklarından; Türkiye’deki eczacılık fakülteleri arasında da yine faaliyet alanı en geniş ve en çok etkinlik yapan topluluklardan biriyiz.

Sosyal etkinliklerimizde küçüklerimizden başlayıp büyüklerimize kadar her insanın kalbine dokunabilmeyi kendimize görev hedefledik. Öyle ki, kurulduğumuz 2015 senesinden beri, her dönem en az 1 defa huzurevi ziyareti yapıp büyüklerimizle vakit geçirdik, oyunlar oynadık, güldük, eğlendik.

‘Trakya’da Ecza Dolabı Kalmayan Köy Okulu Kalmasın’ adlı projemizde belirlenen bölgelerdeki köy okullarına gidip, yanımızda okulların ihtiyacı olan ecza dolapları ile birlikte ilkokuldan ortaokul seviyesine kadar olan küçüklerimize;
- Bir ecza dolabında neler bulunmalı?
- Ecza dolabında bulunan tıbbi ürünler ve ilaçlar nasıl kullanılmalı? Düştüğümüzde/yaralandığımızda Ecza dolabındaki hangi ürünleri kullanmalıyız?
gibi daha birçok sorunun cevaplarını anlaşılabilir bil dil ile çocuklarımıza anlatıyoruz. Aynı zamanda ilkokul seviyesindeki çocuklarımıza hijyen ve temizliğin öneminden bahsedip onlara doğru el yıkamayı oyunlaştırarak anlatıyoruz. Tüm bunları, onlara ders anlatmaya gelen bir öğretmen gibi yapmıyoruz ama. Öncesinde bu işin en güzel kısmı var; çocuklarımızla tek tek tanışıp onlarla okul bahçesinde kendilerinin istedikleri oyunları oynuyoruz. Böylece onlarla arkadaş oluyoruz. Ardından da onlara arkadaşları olarak anlatmak istediğimiz teorik bilgiyi veriyoruz. Böylece bizleri çok daha dikkatli dinliyorlar. Sonra da ecza dolaplarını onlar nasıl isterse öyle süslüyoruz ve günü bitiriyoruz.

Şu zamana kadar gittiğimiz her okuldan yüzümüzde çok büyük tebessümlerle döndük. Projeyi gerçekleştirmeye başladığımızdan beri ekipteki tüm arkadaşlarımızın manevi kardeşleri var. Bu proje için en büyük motivasyon kaynağımız onların gözlerindeki mutluluğu ve ışıltıyı görmek, ellerini tuttuğumuzda kalplerinin sıcaklığını hissetmektir.