DOKTORCLUB AWARDS 2019

Yılın Medikal Endüstri Ödülleri - Yılın Ar-Ge / İnovasyon Uygulaması Finalisti

Almediko Sağlık Ürünleri


Almediko Sağlık Ürünleri

Almediko Health Care olarak; kurulduğumuz yıldan beri bireylerin yaşam kalitesini artırmak, global alanda pazar payımızı geliştirmek ve dünyada öncü bir duruş edinmek adına yerli ve milli imkanlarla yenilikçi ürünler geliştirmekteyiz.

Kurum olarak “kalite ve sürdürülebilirlik’’ temel değerimiz olarak benimsenmekte; ve bu değerlere olan bağlılığımızsa uzman kadromuzdan ve pazar ihtiyaçlarına inovatif çözümler sunan bilimsel alt yapımızdan destek almaktadır.

Hatta bu kapsamda şirketimiz, Memethol Bariyer Sprey adlı yeni ürünümüz ile Paris te düzenlenen Dünya Kalite Kongresi ‘nde 2019 İnovasyon ve Mükemmeliyetçilik Dalında Altın Yıldızı Ödülü’ne layık görülmüştür.

Yerli ve yabancı basında geniş şekilde yer alan bu haberler firmamızın kalitesini ve güvenirliğini tüm dünyaya duyurmuş ve bizi gururlandırmıştır.

Memethol Bariyer Sprey; uzun yıllar süren Ar-Ge çalışmaları neticesinde, Hacettepe Üniversitesi ve Almediko Health Care iş birliği ile oluşturulan, tamamen yerli, inovatif bir Hemoroid ve Anal Fissür semptomları tedavi yöntemidir.

Memethol; sadece sprey edilerek kolayca uygulanmasının yanı sıra, var olan tedavi yollarının aksine immünolojik, farmakolojik ve metabolik hiçbir etkileşime girmediği için hastalar tarafından güvenle kullanılabilir, ayrıca post op. ve pre op. dönemlerinde iyileşmeye destek sağladığı için hekimler tarafından rahatlıkla tercih edilebilir bir ürün olarak konumlanmıştır.

Prensip olarak ilk kullanımdan itibaren Hemoroid ve Anal Fissür temelli ağrının hafiflemesi, 3. Günden itibaren kanamaların azalıp, durması ve oluşan bariyer sayesinde mikrobiyal etmenlerin ve kontaminasyonun engellenip iyileşmenin hızlanması sağlanmaktadır.

Araştırmalar Dünyada her 3 insandan 1’ inin – ki bu oran yaşlılarda 2’de 1’e dek inmektedir -- hayatının bir evresinde hemoroidden yakındığını ortaya koyar iken; hiçbir yan etki olmadan hemoroidde %96,1 ve anal fissürde %80  gibi yüksek bir oranda klinik başarı sunabilmek; hem Türk Tıbbı için bir gurur kaynağı olmuş hem de hastalar için büyük bir devrim niteliği taşımaktadır.


Bu temelin yanı sıra Memethol Barier Sprey kortizon, paraben vb hormon türevlerini de içermediği için ayriyeten cilt dostu bir ürün olarak nitelendirilmektedir. 

Memethol Bariyer Sprey sadece ülkemiz bazında değil tüm Dünya’da bilinen ve güvenilen bir ürün olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Büyük bir iş birliği projesi olarak hayata getirilen Memethol Bariyer Sprey Dünya’da 30’ dan fazla ülkede varlığını sürdürmektedir.

Hindistan başta olmak üzere ülkelerin Sağlık Bakanlıkları ürünü ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz tedavilerinde kullanmak üzere ihale usulü ve resmi kanallar yardımı ile sağlık sistemlerine kazandırmak amacıyla tedarik etmektedir.

Ülke olarak; Dünya Sağlık Camiası’ nda ürümüzün hızla duyulması ve olumlu Türk Malı İmajının desteklenmesi takdir edilmekte ve pek çok teşvik ile de yine alanında benzersiz çalışmalar talep edilmektedir.

Gelecekte de bugün olduğu gibi yenilikçi ve başarılı ürünler ile global pazarda ülkemizi temsile devam edeceğimizi belirten Almediko Health Care yönetim kurulumuz, ayrıca var olan son teknolojiyi kullanarak pek çok hastalığa çözüm sağlayacak tedavi yolları geliştirmeyi planladıklarını belirtmiştir.

Memethol Bariyer Sprey ise insanlığa hizmet için kat edilen bu uzun maratonda milli sermeye, emek ve bilim ile üretilen parıldayan yıldızımız olup üretildiği ilk günden beri rakipsiz ve üstün başarılı bir ürün olmuştur.

Doctorclub Ödülleri ‘’Yılın Ar-Ge / İnovasyon Uygulaması’’ ödülü adaylığı da bu övünç tablosundaki yerini almıştır.
Bu uzun soluklu ve gurur verici yolda emeği geçen, destek olan herkese şükran ve saygılarımızla...  

Almediko Health Care