DOKTORCLUB AWARDS 2018

Yılın Doktoru Ödülleri - Yılın Yenilikçi Temel Bilimler Doktoru Finalisti

Prof.Dr. Tuncay Veysel Peker


Prof.Dr. Tuncay Veysel Peker

Doktor Tuncay Veysel Peker 2 Haziran 1962 yılında Ankara’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da yaptıktan sonra, 1980 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde Tıp Eğitimine başladı. 1987 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1991 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim dalında asistan olarak çalışmaya başladı. 1993 yılında Anatomi Uzmanı oldu. 1998 yılında Doçent ve 2003 yılında Profesör ünvanı aldı. Halen aynı kurumda öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir. 

Prof. Dr. Tuncay Veysel Peker Anatomi Anabilim Dalındaki akademik çalışmalarının yanı sıra, üç boyutlu tıbbi modelleme-animasyon, 3 boyutlu yazıcı uygulamaları, sanal ve arttırılmış gerçeklik konuları ile ilgilenmektedir. Yeni bilgisayar teknolojilerinin tıp eğitiminde kullanılabilmesi için çalışmalar yapmaktadır.

Kendimize Özgü Üç Boyutlu Modelleme-Animasyonlar, Sanal ve Arttırılmış Gerçeklik Uygulamalarının Üretilmesi ve Bunların Tıp Eğitiminde Kullanılması Projesi Hakkında:
Günümüz Dünyası sanayii ve teknolojide çok büyük rekabetlere tanık olmaktadır. Tıp alanı da kıyasıya rekabetlerin olduğu bir alandır. Günümüzde tıp fakültelerinde sadece tıp bilgisiyle donatılmış hekimler yetiştirmek yeterli olmamaktadır. Yeni teknolojilerle birarada yaşayabilen ve bunları mesleki yaşamında kullanabilen hekimler ileride daha çok tercih edileceklerdir. Bundan dolayı biz Temel Tıp hekimlerine çok büyük sorumluluklar düşmektedir.

Geleceğin hekimleri karmaşık anatomik, fizyolojik yada moleküler yapıları, işlevlerini ve patolojilerini ders kitapları ya da iki boyutlu resimler içeren atlaslardan çok, her konu için özel üretilmiş olan 3 boyutlu yazıcılardan alınan modelleri kullanarak öğreneceklerdir. Bu modeller Sanal Gerçeklik, Arttırılmış Gerçeklik ve Yapay Zeka ile donatılmış olup hekimlerle her an insan-makine etkileşimi içinde olacaklardır.

Uluslararası rekabete açılarak, zaman kaybetmeden tıp eğitiminde teknolojik açıdan gelişmiş ülkeler düzeyine ulaşabilmemiz için bu teknolojik yeniliklerin kullanılması hayati önem taşımaktadır.