DOKTORCLUB AWARDS 2018

Yılın Kamu Hastaneleri ve Sağlık Kurumları Ödülleri - Yılın Yenilikçi Uygulaması Finalisti

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi


ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Alanya Devlet Hastanesi 1958 yılında Alanya Sağlık Merkezi olarak hizmete açılmıştır. 
1958 yılında 
1 Dahiliye, 
1 Cerrahi, 
1 Çocuk Doktoru,
1 Nöroloji Uzmanı ile hizmet verilmiştir. 
40 yatak bulunmaktaydı. 

1974 Yılında uzun süre hizmet veren eski hastanenin temeli atılmış ve 1986 yılında hizmete açılmıştır. 

1997 yılında hayırseverlerin katkısıyla hastane binasına ek bina yapılmıştır. 

2005 yılında hayırseverlerin katkısı ile poliklinikler ve idari bina yapılarak hizmete açılmış ve yatak sayısı 250'ye çıkarılmıştır. 

Temeli 2011 yılında atılan ve 2017 yılında açılışı yapılan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Alanya Eğitim ve Araştırma hastanesi 420 yatak kapasitesiyle yeni binada hizmet vermeye devam etmektedir.

Robogait cihazı (Yürüme Robotu) Projesi Hakkında :
Alkü Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2013 yılında hizmet vermeye başlayan Robogait cihazı (yürüme robotu) ile bugüne kadar 498 hastaya umut oldu. 

Türk bilim adamları tarafından üretilen ve felçli hastaların rehabilitasyon sürecini hızlandıran Robogait cihaz ile şehir dışından gelen hastalara da yatarak tedavi olma olanağı sunuluyor. “Omurilik yaralanmaları, inme, parkinson, beyin hasarı, serebral palsi, multiple skleroz, yürüme bozukluğu gibi çeşitli nörolojik hastalıkların erken dönem tedavilerinde Robogait cihaz ile tedavi hizmeti sunmaktayız. Bu sağlık hizmetinden 6 yaş üstü hastalarımız faydalanabilmektedir. Her bir hastamızın 1 yıl içinde 40 dakikalık periyotlarla 30 seans Robogait tedavi görme hakkına sahiptir.