MLP Sağlık Hizmetleri A.Ş.
Türkiye’nin en yaygın sağlık grubu MLP Care Grubu’nun amiral gemisi konumundaki Medical Park Hastaneleri olarak, ülkemizin 17 ilinde 31 hastanemizde 17 bin çalışanımız ile hizmet veriyoruz. İlk hastanemizin açıldığı 1993 yılından bu yana hızla büyüyerek, bugün toplamda ulaştığımız 551 bin 912 metrekareyi aşkın kapalı alan, 167 ameliyathane ve 4 bin 100 yatak kapasitesi ile sektördeki öncü konumumuzu sürdürüyoruz.
'Herkes için Sağlık' felsefesiyle hastanecilikte uluslararası standartları, Türkiye genelinde her sosyo-ekonomik statüdeki hasta profiline ulaştıran Medical Park olarak, dünyadaki ileri teknoloji tanı ve tedavi yöntemlerini takip etmenin yanı sıra bilimi destekleyen yeni uygulamalarımızla da dünyaya örnek olmayı hedefliyoruz.
Hizmet çıtasını sürekli daha yukarıya taşıyan, yaygınlığı, deneyimi ve hacmini; yüksek standartlar ve hasta odaklı tedavi yaklaşımı ile birleştiren grubumuz 'MLPCARE AR-GE' yapılanması ile sağlık sektörüne yepyeni bir vizyon getirmeyi amaçlıyor. Değişen yaşam şekline adapte olan ve yenilikçi anlayışını sağlık sektörüne taşıyan MLPCARE AR-GE ile dünyayla aynı anda uygulanan tüm gelişme ve yöntemlerini, yenilikçi tıp teknolojilerini, uzman ve akademik ekipleri ile sağlık ve teknoloji alt yapısı alanlarında ülkemizin ihtiyaçlarına yönelik ortaya koyduğu projelerle Türkiye’nin dışa bağımlılığını azaltmayı ve rekabet edebilir ürünler geliştirmeyi hedeflemektedir.
Projemiz Hakkında:
Proje kapsamında yürütülecek Ar-Ge çalışmaları neticesinde geliştirilecek sistem ile birlikte bünyemizdeki 31 hastanede tedavi görmekte olan hastaların manyetik rezonans (MR), mamografi (MG) tetkikleri başta olmak üzere radyolojik görüntüleme sonuçları anlık olarak değerlendirici radyolog doktor ekranına düşecek ve derin öğrenme teknolojileri kullanılarak iyi huylu ve kötü huylu lezyonların otomatik olarak saptanmasına yönelik geliştirilecek sistem, patolojik bölgeyi tespit edecek ve buna ek olarak da tanısal çeşitlemeler önererek doktora doğru teşhis manasında yol gösterici olacaktır. Projemiz ile milli sermaye ve öz kaynaklarla, ülkemizin yetiştirdiği doktor, mühendis ve bilim insanı kaynakları kullanılarak geliştirilmiş olacaktır. Ön görülen öğrenme temelli sistem ile tetkik değerlendirmede olası insan kaynaklı hatalar ve değerlendirme süreleri azalacak, hastalara daha doğru ve erken müdahalede bulunabilecektir. Geliştirilecek sistem radyolojik tanısal tetkiklerin değerlendirilmesinin insan kaynaklı hatalardan arındırılması, doğru ve kısa sürede tanı koyulması amacıyla uzman hekime yardımcı bir asistan işlevi görecektir. Tüm sistem kurumumuz tarafından geliştirileceğinden, projeden elde edilecek çıktılarla farklı hastalıklar içinde uygulanabilir olacaktır.