DOKTORCLUB AWARDS 2018

Yılın Doktoru Ödülleri - Yılın Yenilikçi Cerrahi Bilimler Doktoru Finalisti

Doç. Dr. Bekir Yavuz Uçar


Doç. Dr. Bekir Yavuz Uçar

Ortopedi & Omurga Cerrahisi uzmanıyım. 2013 yılında Doçent ünvanını aldım. Skolyoz cerrahisi ile ilgili 2014 yılında yayımlanan makalemde yeni bir teknik tanımladım. Ucar teknik ismini verdiğim bu yöntemde skolyoz ameliyatlarında cerrahi süre azalmakta, konkav vidalama riskleri azalmaktadır. 2014 yılından sonra bu yöntem ile koronal plan hakimiyeti mümkün ama sagittal plan hakimiyeti zor olur diye eleştiriler gelmesi üzerine 2018 yılında yayımladığım daha geniş vaka serimde sagittal ve koronal plan hakimiyetlerin çok kolaylıkla sağlandığını ve zorlukla karşılanmadığını gösterdim. Şu an uluslararası literatürde Skolyoz'da ''Ucar Convex Rod Rotation Technique'' olarak anılmakta ve uygulanmaktadır.

Aynı zamanda pediatrik omurga cerrahisinde geniş vaka serisine sahip olduğumu ifade etmek isterim. Spina bifida deformiteler cerrahisinde literaturdeki en büyük seri çalışmamız 2018 yılında yayımlandı.

2014 yılı makalem: A new corrective technique for adolescent idiopathic scoliosis (Ucar's convex rod rotation).
2018 yılı makalem: Is It Difficult to Dominate the Coronal and Sagittal Planes in Convex Rod Rotation Technique? The Effect of the Ucar Convex Rod Rotation Technique.
2018 yılı spina bifida makalem: Surgical treatment of patients with myelomeningocele-related spine deformities: study of 26 cases.