DOKTORCLUB AWARDS 2018

Yılın Sivil Toplum Kuruluşları Ödülleri - Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi Finalisti

Kansersiz Yaşam Derneği


Kansersiz Yaşam Derneği

Sağlıklı ya da kanser hastası olan herkese, kansersiz bir dünyanın mümkün olduğunu anlatmak ve bu hastalıkla tanışmamaları için, Türkiye’nin her yerinde, 7’den 70’e farkındalık sağlamak adına yola çıktık.
2010 yılından bugüne, gönül üyesi dostların da desteği ile 415.000 kişiye ulaştık, yaşamlarına dokunduk. Bazen bir tebessümde, bazen bir kahkahada, insan olmanın en büyük ayrıcalığının, hiç kopmayacak, her gün güçlenen sevgi bağları olduğunu gördük.
Kansersiz Yaşam Derneği, sağlıklı insanların sağlıklı kalması, kanser hastalarının ve yakınlarının yaşam standartlarının ve sağlık koşullarının iyileştirilmesi için 2010 yılından beri çalışmalarını sürdürmekte olan genç, dinamik, eğitim ve araştırmaya çok önem veren bir dernek olma misyonunu üstlenmiştir.

Ödüle Aday Projelerimiz KAYD TV Hakkında:
Kanseri anlamaya üstesinden gelmeye ve kansersiz bir yaşam yolunda atılması gereken adımlara dair yepyeni bir bilgi kaynağı :  Kansersiz Yaşam TV (KAYD TV)

ÜMRANİYE EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇOCUK KEMİK İLİĞİ NAKİL ÜNİTESİ
İstanbul’un Devlete Ait İlk ve Tek Çocuk Kemik İliği Nakil Ünitesi özelliğini taşıyan bu bölüm, özel kapı donanımı, havalandırma sistemleri, teknik teçhizat ve hizmet açısından özel hastanelerle yarışacak düzeydedir. Umut ile endişenin birlikte karşılandığı Çocuk Kemik İliği Nakil Ünitesi’nde karşılama salonundan, muayene sürecine, mutfağından doktor toplantı salonuna, psikolog odasına kadar yapılan her odada, aile ve çocuğu rahatlatacak tüm ayrıntılar göz önünde bulundurulmuştur. Ümraniye’de Kansersiz Yaşam Derneği tarafından hayata geçirilen iki bölümde de görev alacak destek amaçlı bir oyun ablası ve psikolog, yine derneğimiz tarafından görevlendirilmiştir.

ÜMRANİYE EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇOCUK HEMATOLOJİ-ONKOLOJİ YATAKLI SERVİSİ
İstanbul’da devlete ait en büyük Çocuk Hematoloji-Onkoloji Yataklı Servisi’nde tek kişilik 15 odanın her biri kendi tuvalet ve banyoya sahip olarak tasarlanmıştır. Bölümde çocuklara yönelik oyun odasının yanı sıra bir eğitim alanı da yer almaktadır. Servisin koridorları resimler ile süslenmiş, her odanın tavanına farklı çizgi kahramanlar resmedilmiştir. Hemşirelerin kıyafetinden, serum kutularına kadar her detay çocukların ve ailelerin iyileşme yolculuklarına tedavi sürecinde destek olması, huzurlu hissetmeleri için danışmanlar ile konuşularak hazırlanmıştır.

Eğitim YaşaTIR Projesi
Kansersiz Yaşam Derneği olarak bütün çabamız özellikle sosyo-ekonomik durumu zayıf olan kesimlerdeki kanser hastası adaylarına el uzatabilmek, onlara hizmet edebilmektir.Çok iyi tedaviler görebilen ‘’şanslı’’ kanser hastalarının dışındaki hastalarımızın da tedavi olabilmeleri, henüz hastalığa yakalanmamış olan kimselerin de farkındalıklarını artırmak en büyük görevimizdir.
Bu noktadan hareketle, 80 kişi kapasiteli mobil konferans salonu olarak, eğitim amaçlı kullanılmak üzere, özel tasarım bir tır inşa edilmiştir. “Kanserde Erken Teşhis YaşaTIR’’ Projesi çerçevesinde, kanser hastalığının önlenmesi, erken teşhisin önemi, bilinçlendirme, eğitim ve tarama amacıyla tasarlanan YaşaTIR, tüm Türkiye’yi dolaşmak üzere yola çıkmaya hazır hale getirilmiştir.
Doğal afet durumlarında halkımızın ihtiyaçlarına yönelik, kurtarma ve yardım amaçlı kullanılacak olan YaşaTIR, Kansersiz Yaşam Derneği’nin gözetiminde, İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye’de “Koruyucu Tıp” ve “Onkoloji” alanlarında eğitim faaliyetlerine başlamıştır.

“Eğitim YaşaTIR” projesi, 
2014 Quality Dergisi YILIN EN İYİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ 
2016 Best Business Awards CIGNAFINANS EN İYİ KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ
2017 Sivil Toplum Güçlü Türkiye EĞİTİM PROJESİ FİNALİSTİ  ödüllerine layık görülmüştür.