DOKTORCLUB AWARDS 2018

Yılın Biyoteknoloji ve Genom Teknolojisi Ödülleri - Yılın Ar-Ge / İnovasyon Uygulaması Finalisti

GK Biotechnology


GK Biotechnology

2017 yılında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Teknogirişim Sermayesi desteğiyle İTÜ Teknoparkta kurulan GK Biotechnology firması, yerli pazarda sinir kılavuzu geliştiren ve üreten ilk firmadır. 
GK Biotechnology, iş veya trafik kazaları sonucu sinirlerin kopması ya da zedelenmesi, kesici aletlerle sinirlerin kesilmesi, bomba veya patlayıcı maddelerin şiddetli darbeleri sonucu sinirlerin kopması ya da yanması gibi çeşitli olaylar sonucu periferal sinir sisteminde meydana gelen sinir hasarlarının tedavisinin mümkün olduğunu göstermenin ötesinde, tedavi sürecini hasta ve cerrah açısından daha kaliteli bir seviyeye çıkarmak için yürüttüğü Ar-Ge çalışmalarıyla yenilikçi ürünler geliştirmektedir.

Proje Hakkında:
Motorlu taşıt kazaları, ateşli silah yaralanmaları, düşme, yanıklar, keskin nesneler, künt travmalar periferik sinirlerin bütünlüğünün bozulmasına sebep olan faktörlerdendir. GKBio® Sinir Tüpü kopmuş sinirlerin rejenerasyonunu sağlamak ve kaybolan işlevi yeniden kazandırmak için tasarlanmıştır. GKBio® Sinir Tüpü bütünlüğü bozulmuş sinirlerin iki ucu arasında köprü görevi görerek sinir uçlarını uygun yön ve doğrultuda birbirine bağlar. GKBio® Sinir Tüpü;
• Kesilmiş sinirlerin
• Yanmış sinirlerin
• Radyoterapi sonucu hasar görmüş sinirlerin 
• İatrojenik faktörler sonucu hasar görmüş sinirlerin rejenerasyonu için kullanılabilir.