DOKTORCLUB AWARDS 2018

Yılın Sivil Toplum Kuruluşları Ödülleri - Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi Finalisti

Türk Böbrek Vakfı


Türk Böbrek Vakfı

Türk Böbrek Vakfı, 30 Mayıs 1985 yılında 101 mütevelli tarafından kurulan bir sivil toplum örgütüdür.
Türk Böbrek Vakfı, resmi senedindeki üç ana amaç doğrultusunda faaliyet göstermektedir. Bunlar;
• Ülkemizde böbrek sağlığının korunması ve böbrek hastalıkları ile mücadele
• Son dönem kronik böbrek yetmezliği hastalarına nitelikli diyaliz tedavisi verilmesi
• Son dönem kronik böbrek yetmezliği hastalarının en seçkin tedavi yöntemi olan böbrek naklinde arttış sağlanması için kadavradan organ bağışının arttırılmasıdır. 

Türk Böbrek Vakfı, tamamı bağışlarla inşa edilmiş ve donatılmış üç modern diyaliz merkezinde 500'ü aşkın diyaliz hastasına hizmet vermektedir. 65 adet diyaliz cihazı ile halen dünyanın en büyük merkezlerinden biri olan Ahmet Ermiş Diyaliz Merkezimiz 300 hastaya hizmet vermektedir. TBV Hizmet Hastanesi, tıbbın neredeyse tüm dallarında verdiği sağlık hizmetinin yanı sıra, yılda gerçekleştirilen 80 civarında böbrek nakli ile önemli bir merkez konumuna gelmiştir. 
Türk Böbrek Vakfı, yasa koyucuya kronik böbrek yetmezliğine yönelik birçok proje ve öneri geliştirerek başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere çeşitli kamu kurumlarıyla başarılı çalışmalara imza atmıştır. 

Proje Hakkında:
9-11 yaş grubundaki çocuklara erken yaşta böbrek sağlığını, obeziteyi ve sağlıklı yaşam tarzını benimsetmeye yönelik “Böbrek Sağlığı İçin Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri” eğitimleri, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol sayesinde ülkemizin çeşitli illerine ulaşmış, 2011’den beri 100 binden fazla öğrenciye erişilmiştir.