DOKTORCLUB AWARDS 2018

Yılın Sağlık Girişimi Ödülleri - Yılın Ar-Ge / İnovasyon Uygulaması Finalisti

ASİS OTOMASYON VE AKARYAKIT SİSTEMLERİ A.Ş.


ASİS OTOMASYON VE AKARYAKIT SİSTEMLERİ A.Ş.

2000 yılında kurulan ASİS Otomasyon, öncelikle akaryakıt sektörü olmak üzere, birçok sektöre yönelik otomasyon sistemleri, teknolojik hizmetler, donanım ve yazılım çözümleri üretmekte, ürettiği tüm ürün ve hizmetlerin imalat, montaj ve satış sonrası hizmetlerini vermektedir.
Kurulduğu günden bu yana AR-GE faaliyetlerine aralıksız devam eden ASİS, AR-GE Merkezinde Araç Teknolojileri, Ödeme Sistemleri, Mobil Uygulamaları IoT, Yapay Zeka, Robotik, Gömülü Sistemler, Görüntü Analizi ve Sensör teknolojileri konularında çalışmaktadır. Ürünlerini inovatif yaklaşımla sürekli yenilerken buluş niteliğinde, geleceğe yönelik ve çok disiplinli bilimsel temellere sahip çalışmalar da yapan ASİS’in çeşitli sektörlere ait icat ya da inovasyon nitelikli 16 ürün patenti ve 43 adet marka patenti bulunmaktadır.
Türkiye’de 4.000’nin üzerinde akaryakıt istasyonuna hizmet veren ASİS, dünyada ise 34 ülkeye ihracat yapmaktadır.

Proje Hakkında:
ASİS’in geliştirdiği proje İrade Robotu - VOLIBOT, insan sağlığını beslenme düzeyinde geliştirmeyi amaçlayan giyilebilir robotik bir üründür. Dünyada bir ilk olarak insan çene hareketlerinin takibi aracılığı ile aldığı ham bilgiyi yapay zeka algoritmaları ve modelleri aracılığıyla işleyip kullanıcının yeme alışkanlıklarını çeşitli iletişim kanallarıyla istenen şekilde kaydeden, raporlayan bir sistemin oluşturulmasına yöneliktir. VOLIBOT, ergonomik tasarımı sayesinde çeneye kolayca takılabilir ve böylece kişinin günlük yaşamını etkilemez. VOLIBOT’un bağımsız bir şekilde harici akıllı cihaz ve sistemlerle iletişim kurarak Diyetetik, Kişisel Sağlık ve bazı medikal vakalarda ilgili hekimlere gerekli raporlamaları çok kısa sürede yapabilme kapasitesine sahiptir. En temel görevi ise çağımızın sağlık sorunlarından biri olan çocuk obezite tespitine ve izlenmesine çözüm sunmayı hedeflemektedir.