DOKTORCLUB AWARDS 2022

Yılın Sağlık Bilgi Sistemleri Ödülleri - Yılın Yenilikçi Ürünü / Uygulaması Kazananı

T.C. Sağlık Bakanlığı


winnerNameToDisplay

T.C. Sağlık Bakanlığı

   NeyimVar?
   “NeyimVar?” uygulaması, kullanıcının şikayetlerine ilişkin alınan bilgiler ile, ayrıca kullanıcının izin vermesi durumunda e-Nabız üzerinden çeşitli bilgileri alarak (geçmiş sağlık verileri, kullandığı ilaçlar vb), bu verileri kullanarak zenginleştirilmiş sorgulama süreci başlatıp hastaya gitmesi gereken polikliniği öneren, sorgulama verilerini ve muhtemel tanılarını hastanın gideceği doktorla paylaşabilen bir yapay zeka destekli bir "uzman sistem" (expert system) uygulamasıdır.  
   e-Nabız Sistemi ile entegre olan ve akıllı algoritma ile çalışan uygulama, tanı tahmininde bulunurken hastanın sağlık geçmişini de değerlendirmekte, hekime hasta muayeneye gitmeden hastanın sağlık durumu ve şikayetleriyle ilgili ön bilgi ile birlikte tanı tahminini sunmaktadır.  
   neyimvar.gov.tr adresinden veya e-Nabız’dan giriş yapan vatandaşlar, şikayetlerini belirtip sistemin kendilerine sorduğu soruları cevaplayarak muhtemel tanılar ve başvurmaları gereken branşlarla ilgili bilgi edinmekte ve Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ne bağlanarak muayene randevusu alabilmektedir.  
   Uygulama vatandaşın şikayetlerine göre uygun poliklinik önererek doğru yönlendirme ile vatandaşların sağlık hizmetlerine daha etkin ve hızlı şekilde ulaşabilmesini hedeflemektedir. Kamu hastanelerimize günlük yaklaşık 2.000.000 hastamız tarafından başvuru yapılmaktadır, bu başvuruların %6 kadarının yanlış poliklinik olarak sonuçlandığı tespit edilmiştir. Uygulama sayesinde günlük ortalama 120-140 bin kişinin yanlış klinikten randevu almasının önüne geçilmesi ciddi bir maliyet / zaman faydası sağlayacaktır. Ayrıca hekimlerin kendi uzmanlık alanlarına girmeyen hastalarla zaman kaybetmeleri önlenmiş olacaktır.

Aşağıdaki Canlı Yayın Videomuza Tıklayarak Bu Ödülün Takdim Ediliş Anını İzleyebilirsiniz.