DOKTORCLUB AWARDS 2018

Yılın Özel Hastaneler ve Sağlık Kurumları Ödülleri - Yılın Yenilikçi Uygulaması Kazananı

Özel Medline Adana Hastanesi


winnerNameToDisplay




Özel Medline Adana Hastanesi

2009 yılında faaliyete geçen ve hemen akabinde uluslararası kalite standartlarını belirleyen JCI akreditasyonuna hak kazanan Özel Medline Adana Hastanesi, 14.000 m² kapalı alanda 23’ü yoğun bakım, 22’si ise yenidoğan yoğun bakım yatağı olmak üzere toplam 171 yatak kapasitesi ve 7 ameliyathane ile 31 branşta hizmet veriyor. Akademik ve uzman hekim kadrosunun yanı sıra ileri teknolojik altyapısı ile Adana ve tüm Çukurova Bölgesi’ne SGK, özel sigortalar ve bankalarla anlaşmalı olarak sağlık hizmeti sunan Özel Medline Adana Hastanesi, sağlık turizminde de öncü rol üstlenerek Ortadoğu Bölgesi’nden hasta kabul ediyor. Her 3 yılda bir uluslararası JCI Akreditasyonunu yenileme başarısını gösteren Özel Medline Adana Hastanesi, son olarak hizmete aldığı Tüp Bebek Merkezi (IVF) ünitesi ile sağlık yatırımlarını aralıksız sürdürüyor.

Laboratuvar Bulguları Ve Hekim İlaç İstemleri İle Tedavinin Etkinliği Projesi Hakkında:
Ülkemizde hekim başına düşen hasta sayısının fazla olması nedeniyle hekimlerin iş yüklerinin fazla olması, hekimlik uygulamalarında zamanla hatalar oluşturabilmektedir. Özellikle bazı laboratuvar testlerinin sonuçları ile bazı ilaçların etkileşimleri hekimler tarafından zaman zaman fark edilmeyebilir.
Yaptığımız bu projede hastanın laboratuvar panik değerleri ile ilaçların hekim tarafından order edilmesi anında, hekimin HBYS yazılımı tarafından uyarılması esasına dayanmaktadır. Böylelikle hekimin gözden kaçırabileceği bazı yüksek laboratuvar sonuçlarının order edilecek ilaçla olası yaşanacak bir komplikasyon önlenmesi amaçlanmıştır. Aynı zamanda eczacının ilacı karşılarken ve hemşirenin ilacı uygularken benzer uyarı ile karşılaşarak olası malpraktislerin önlenmesi sağlanmıştır.

Aşağıdaki Canlı Yayın Videomuza Tıklayarak Bu Ödülün Takdim Ediliş Anını İzleyebilirsiniz.