DOKTORCLUB AWARDS 2021

Yılın Medikal Endüstri Ödülleri - Yılın Ar-Ge / İnovasyon Uygulaması Finalisti

Becton Dickinson Türkiye


Becton Dickinson Türkiye

   Proje tanıtım yazısı
   BD Sağlık Öncüleri Programı, dünyanın önde gelen medikal teknoloji şirketi Becton Dickinson (BD) Türkiye tarafından sağlık hizmetlerinde yüksek standartlara ulaşılması ve sağlık profesyonellerinin gelişimi için “Türkiye’de sağlığı geliştirmek” vizyonuyla 8. yıl önce hayata geçirildi.
   Türkiye’nin farklı yerlerindeki şimdinin ve geleceğin sağlık çalışanlarına hem teorik hem de pratik olarak verilen eğitimlerle sağlık sektöründeki en önemli sorunların çözülmesine ve güvenlik kültürünün oluşturulmasına yardımcı olmayı ve iyi uygulamalar üzerine bilinci artırmayı hedefleyen program kapsamında 8 yılda 120 bin sağlık çalışanına ulaşıldı. BD Sağlık Öncüleri Programı kapsamında, BD çalışanlarından oluşan uzman bir ekip tarafından gerçekleştirilen eğitimler, hastane enfeksiyonları, sağlık çalışanlarının güvenliği, iğne batma ve kesici-delici alet yaralanmaları, kan sıçramaları sonucu oluşabilecek hayati riskler, doğru kan kültürü alım teknikleri, akan hücre ölçer prensipleri, hücre veri analiz yöntemleri, doğru insülin enjeksiyon tekniği ve bunun diyabet yönetimindeki önemi, yeni nesil anestezi çözümleri, bağırsak yönetim sistemleri ve vakum biyopsi gibi konuları kapsıyor.  
   Kurum yazısı
   BD, Dünyada sağlığı geliştirmek amacıyla tıp alanında yenilikçi buluşlar gerçekleştirip, daha gelişmiş tanı ve sağlık hizmeti sunan global bir medikal teknoloji şirketidir. Hastalar için klinik tedaviyi ve sağlık çalışanları için klinik süreci geliştirmeye yardımcı olan yenilikçi teknolojiler, hizmetler ve çözümler geliştirerek sağlık alanında faaliyet gösteren öncüleri desteklemektedir. BD ve 70.000 çalışanı hasta sonuçlarının iyileştirilmesine, klinisyenlerin bakım süreçlerinin güvenliğinin ve verimliliğinin artırılmasına, laboratuvar bilim insanlarının hastalıkları daha iyi tanılamasına ve araştırmacıların yeni nesil tanı ve terapötik prosedürlerini geliştirmelerine yardımcı olmak için tutku ve özveriyle çalışmaktadır. BD dünyada neredeyse her ülkede faaliyet göstermekte ve zorlu global sağlık sorunlarına çare bulabilmek için önde gelen kuruluşlarla global çapta işbirliği yapmaktadır.İş ortaklarımız ile yakın işbirliği içinde çalışarak, BD sonuçların geliştirilmesine, maliyetlerin düşürülmesine, güvenliğin artırılmasına ve sağlık hizmetlerine erişimin artırılmasına yardımcı olabilir. 2017 yılında, BD, C. R. Bard ve ürünlerini BD ailesine ekledi. BD hakkında daha fazla bilgi için lütfen bd.com/tr-tr adresini ziyaret edin.