DOKTORCLUB AWARDS 2020

Yılın Özel Hastaneler ve Sağlık Kurumları Ödülleri - Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi Finalisti

Antalya Yaşam Hastaneleri Grubu


Antalya Yaşam Hastaneleri Grubu

SOKAKTA SAĞLIK VAR’’YANLIŞ BESLENME KAYNAKLI OLUŞAN HASTALIKLAR HAKKINDA BİLGİ VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİĞİ 

Etkinlik ile Hedeflenen Kitleye Ulaştı Mı?  Panel Nasıl Sonuçlandı?

Sokakta sağlık var etkinliğimize beklenilen 100-150 arası iken 250 üzerinde başvuru gerçekleşti. Öncelikle boy kilo, Tansiyon Nabız ölçümleri yapılan kişiler kan sonuçları ve indeks raporları ile Beslenme ve Diyetik Uzmanı ile görüşme yaparak kendisi ve ailesi için beslenme önerileri aldı. Yoğun ilgi gören etkinliğimiz planlanan bitiş saati üzerinde çalışmaları sonuçlandırdı.

·         Panelimize başvuran kişilerden şeker tetkiki yüksek çıkan hastaların şeker yüksekliğinin farkında olmadığını ve uzun süredir kontrole gitmediğini gözlemledik. Şeker yüksekliği olan hastalarımızı tespit ederek uzman görüşü tavsiyesinde bulunduk.
·         Tansiyon yüksekliği görüntülediğimiz kişileri daha detaylı kontrol için Kardiyoloji polikliniklerine kontrol olmalarını önerdik. ·         Vücut Kitle indeksi yüksek çıkan hastalarımızı öncelikle Diyetisyenimiz muayene etti gerekli gördüğü kişileri ise Obezite Cerrahi Kliniklerine Yönlendirdi.

Panelimiz sosyal sorumluluk amaçlı olduğundan hekim ve hastane ismi vermeksizin Uzmana yönlendirmeler yapılmış olup, sonraki kontrol süreçleri hasta istediğine göre ilerlemiştir. Kumluca da şubemiz olmadığı ve KVKK gereği hasta bilgileri alınmadığından kayıtlarımızdan takibi yapılanmıştır.

Etkinlik Tarihi ve Düzenleyen Kurum Detayı

20.11.2019 Tarihinde 10:00-16:00 saatleri arasında Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık  Bilimleri Hemşirelik Fakültesi ile birlikte yanlış beslenme kaynaklı oluşan hastalık hakkında Bilgi ve Bilinçlendirme amaçlı Kumluca Cumhuriyet Meydanında  ‘’Sokakta Sağlık Var’’ etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlik İçeriği

·         Boy Kilo ölçümü ve ölçüm sonucuna göre vücut kitle indeksi hesaplaması
·         Şeker ,Tansiyon , Nabız, Kolestrol, Kan Sayımı Tetkikleri Yapıldı.
·         Beslenme ve Diyetik Uzmanı tarafından indekslerin raporlanarak ideal üzerinde hastalara önerilerde bulunuldu.
·         Yanlış beslenme alışkanlıkları hakkında genel bilgilendirmeler yapılarak broşürlerin dağılması.  

Etkinlik Amacı

Dünya genelindeki ölümlerin 5'te 1'i sağlıksız beslenme alışkanlıkları sonucu oluşan hastalıklardan kaynaklanıyor. Sağlıksız beslenme ve sonrasında ki vücudumuzda oluşan değişiklerin riskini anlatarak alınması gerekli önlemler hakkında bilgilendirme yaparak tedavi alması gereken kişileri tedaviye teşvik etmek amaçlıdır.