DOKTORCLUB AWARDS 2019

Yılın Medikal Endüstri Ödülleri - Yılın Ar-Ge / İnovasyon Uygulaması Finalisti

VSY Biyoteknoloji ve İlaç San. A.Ş.


VSY Biyoteknoloji ve İlaç San. A.Ş.

PARLAMA YAPMAYAN YÜKSEK GÖRÜŞ SUNAN GÖZ İÇİ LENSİ: ENOVA

VSY Biotechnology; “Doktorclub Yılın Medikal Endüstri Ödülleri – Yılın Ar-Ge ve İnovasyon Ödülleri Kategorisi”nde Enova Göz İçi Lensi Projesi ile yer aldı. Projenin tam açılımı: “Katarakt Cerrahisinde Kullanılan, Robotik Kalıplama Teknolojisi ile Üretilen, Kullanıma Hazır İnovatif Önyüklü Yerleştiricili, Yüksek Refraktif İndeksli Glistening-Free Hidrofobik Göz İçi Lensi: ENOVA” şeklindedir. 

Geliştirilen Enova Göz İçi Lensi, katarakt cerrahisinde kullanılmaktadır. Robotik kalıplama teknolojisi ile üretilen, patentli tasarıma sahip ön yüklü enjektör sistemleri (patent no: EP3349692) ile entegre olarak tasarlanmış, parlama yapmayan (Glistening-free) hidrofobik göz içi lensidir. İnsanlara sağlıklı görüş; doktorlara ergonomik kullanım olanağı sunmaktadır. Patentli hammaddesi ile benzersiz bir tasarıma sahiptir.

Enova hidrofobik göz içi lensinin farklılık gösteren ve dünyada tek olmasını sağlayan en önemli özelliği Glistening-Free olmasıdır. Göz içi lenslerinde glistening denilen parlama durumu, moleküllerin zayıf hidrojen bağlarındaki bazı kimyasal gruplara kendilerini bağlaması ile oluşur. Işık saçılmalarına sebep olur. Enova’da kullanılan özel biyouyumlu materyaller ve üretim teknolojileri sayesinde lenslerde parlama olmamaktadır. Kedigözü şeklinde ışık saçılmalarına yol açmamaktadır. Enova’nın eşsiz materyal bileşimi parlama yapmayan eşsiz bir görüş kalitesi sunar.

Enova, Amerika’da patentli formülasyona sahip glistening-free özellikte hidrofobik hammadde ile üretilmektedir ve ürünün İnovatiflik değerini yükselten başlıca özelliğidir. Yüksek refraktif indeksi (1.53), global pazarda mevcut göz içi lenslerinden daha yüksek kaliteye sahip olmasını sağlamıştır. (Patent No: US 7,354,980 B1) 

Enova’nın Camsı Geçiş Sıcaklığı Tg’sinin düşük olması, küçük kesiden göz içerisine girebilmesi, tek kullanımlık kalıplama teknolojisi ile üretilmesinin sağlanması, ayrıca robotik ve otomasyon sistemleri içeren üretim sürecinin tekrarlanabilirliği yüksek, maliyeti düşüren bir proses olması öne çıkan diğer özellikleri arasındadır. 

Otomatik robotik kalıplama sistemi ile el değmeden kalıplama yöntemi ile üretim gerçekleşmektedir. Optik kalitesi 0.43 maksimum değerdedir. Yüksek verimli ve katma değerli katarakt göz içi lensleri bize özgü ve tekrarlanabilir bir yöntemle üretilmektedir.