DOKTORCLUB AWARDS 2019

Yılın Özel Hastaneler ve Sağlık Kurumları Ödülleri - Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi Finalisti

Lokman Hekim Sağlık Grubu


Lokman Hekim Sağlık Grubu

Engelsiz İletişim

Lokman Hekim Sağlık Grubu olarak; 

İşitme engelli vatandaşlarımıza hizmet verebilmek için öncelikle hastanelerimizde tam zamanlı bir "İşaret Dili Tercümanı" istihdam etmeye başladık.Bu hizmeti daha da ileriye taşımak ve hastanelerimizden hizmet almak isteyen işitme engelli vatandaşlarımıza bu özel hizmetleri duyurabilmek için "Engelsiz İletişim" sloganıyla bir dizi çalışmalar yaptık. Bu amaçla öncelikle işaret dili tercümanımızla profesyonel bir video çekimi gerçekleştirdik. İşitme engelli vatandaşlarımız video içerisinde sabit bir şekilde ekranda yer alan telefon numarasını arayarak işaret dili tercümanımızla görüntülü görüşme ile randevu alabileceklerini, hastanelerimize geldiklerinde engelsiz bir şekilde nasıl hizmet alacaklarını videomuzu izleyerek rahatlıkla anlayabildiler. Söz konusu videomuzu 10-16 2019 Mayıs tarihlerinde yani engelliler haftasında yayına aldık. Tüm sosyal medya hesaplarımızda ciddi bir reklam bütçesi kullanarak işitme engelli vatandaşlarımızı hedefledik ve toplamda 800.000 kişiye #engelziletişim hashtagi ile videomuzu izlettik.

Videomuzun gösterileceği şehirleri belirlemek için "google trends" uygulamasını kullandık. Uygulama üzerinden "işaret dili" teriminin google üzerinde son 1 yılda, 5 yılda ve 15 yılda en çok aratılan şehirlerden hastanelerimize yakın şehirleri hedefledi. Aynı zamanda google ve youtube aramalarında işaret dili ve hastane kelimelerine de reklam vererek işitme engelli vatandaşlarımıza her platformdan ulaşmaya çalıştık. Videomuzun tüm kurgu ve prodüksiyon aşamalarında işitme engelli bir gönüllü vatandaşımız de bize eşlik etti. Kendisinin çok önemli müdahaleleri ve yönlendirmeleri sonucunda ortaya çıkan videomuz işitme engelli her bir bireyin rahatlıkla anlayabileceği şekilde sonuçlandı.Yaptığımız bu özel çalışmanın sonuçları ve işitme engelli vatandaşlarımızdan gelen son derece olumlu geri bildirimler bizi "Engelsiz İletişim" yolunda daha da azimle çalışmaya sevk etti.

Bu amaç doğrultusunda bu yıl 15 Haziran 2019 tarihinde yani babalar gününde yine işitme engelli vatandaşlarımıza yönelik çok özel bir video hazırladık. "Diller farklı olsa da sevginin dili tüm dünyada aynı" teması ve #EngelsizSevgi hasthagi ile hazırladığımız video çalışmasında Türkiye'deki işitme engellilerin sosyal medya fenomenleri "Şule Öztürk ve Mesut Öztürk" çiftinin evine misafir olduk. İşitme engelli çiftlerimizin evde çocukları ile olan iletişimlerini ve babalar gününü kutlamalarını konu alan bu özel videomuz da tüm sosyal medya hesaplarımızda yayınlandı ve ağırlıklı olarak işitme engellilerin olduğu toplamda 600.000 kişi tarafından izlendi. Videomuzda yer alan işitme engelli sosyal medya fenomenlerimiz de kendi sosyal medya hesaplarında on binlerce işitme engelli takipçisine videomuzu izlettirdi.

Yukarıda anlattığımız bu çok özel çalışmaların ve bilgilerin yer aldığı proje videomuzu en kısa sürede tarafınıza iletmiş olacağız. Videomuzu size ulaştırdıktan sonra değerlendirme sürecimizi başlatmanızı rica ediyoruz.