DOKTORCLUB AWARDS 2019

Yılın Medikal Endüstri Ödülleri - Yılın Ar-Ge / İnovasyon Uygulaması Finalisti

Bama Teknoloji Tıbbi Cihazlar Dan. Sağ. Bilişim San. ve Tic. Ltd. Şti.


Bama Teknoloji Tıbbi Cihazlar Dan. Sağ. Bilişim San. ve Tic. Ltd. Şti.

BAMA Teknoloji Ltd. Şti. 2010 Ocak ayında Robotik Rehabilitasyon Sistemleri üzerine teknolojik araştırma ve geliştirme çalışmaları yürütmek amacıyla KOSGEB desteği ile Ankara’da kurulmuştur. BAMA Teknoloji, Robotik Rehabilitasyon alanında Türkiye’de ilk ve tek üretici firmadır. Ekibimizin 2006 yılından 2010 yılına kadar rehabilitasyon alanında sürdürdüğü çalışmalar ve mühendislerimizin biyomekanik alanına duydukları ilgi ve çeşitli çizim, kod geliştirme ve elektronik yazılım konularında sahip oldukları bilgi birikiminin birleşmesi sonucunda, biyomekanik alanında Ar-Ge çalışması için oldukça verimli bir yapı sağlanmıştır. Bu durum firmamıza sağlık teknolojileri alanında mekatronik çözümler üretebilme fırsatı doğurmuştur. Firmamız ileri teknoloji gerektiren yenilikçi projeleri ile 2010 yılında KOSGEB Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, 2011 yılında TÜBİTAK KOBİ AR-GE Başlangıç Destek Programı ve 2012 yılında Nöromuskular Aktivasyon Terapi Seti ile Ankara Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı'ndan Ar-Ge proje destekleri almaya hak kazanmış ve önerilen projeler başarı ile sonuçlanmıştır. 2012 yılında projelerin tamamlanması ile ürünlerimiz Robogait® ve Visiogait® marketteki yerini almıştır.

Robot Yardımlı Yürüyüş Terapi Sistemi fikri ile yola çıkan BAMA Teknoloji KOSGEB, TÜBİTAK ve Ankara Kalkınma Ajansı destekleri ile geliştirdiği yenilikçi ve öncü projeleri ile öne çıkan bir teknoloji şirketi haline gelmiştir. Firmamız; TÜBİTAK Başarı Hikayelerine konu olmuş ve Ekonomist Dergisi tarafından ülke genelinde “Teknokentlerden Çıkan 15 Yıldız Şirket”ten biri olarak seçilmiştir. Kuruluşumuzun öncelikli projesi olan Robogait®, elektrikli tıbbi cihazların girmesi gereken tüm uluslararası testlerden geçmiş, CE işareti TSE’den alınmış, Sağlık Bakanlığı onayları tamamlanmış ve son kullanıcının kullanımı için satışı gerçekleştirilmiş bir projedir. 2019 yılı itibariyle biri ihracat olmak üzere 54 adet cihaz satışı gerçekleştirilmiştir. Firmamız, TÜBİTAK tarafından 2013 yılında "En Başarılı 5 Proje" arasında seçilmiş ve Başarı Hikayeleri'ne konu olmuştur, TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından oluşturulan Teknoloji Ödülleri’nin 13’üncüsü finaline kalarak Küçük ölçekli firma kategorisinde BAMA Teknoloji 1. olmuştur.

Ar-Ge ekibimiz yürüttüğü projelerde özgün ürünler tasarlamış yürüyüş kinematiği başta olmak üzere çeşitli robotik sistemler, ortez-protez alanlarında know how sahibi olmuştur. Bu kapsamda 5 adet patent başvurumuz, 2 adet endüstriyel tasarım koruma başvurumuz ve 3 adet marka tescilimiz bulunmaktadır. Projelerde geliştirilen fikri ve sınai haklarımız için ulusal düzeyde koruma sağlanmıştır. BAMA Teknoloji olarak hedefimiz, hızla büyüyen medikal cihaz pazarında robotik rehabilitasyon alanında hızla büyüyen bir Ar-Ge firması olma avantajımızı Türkiye ile sınırlandırmamaktır. Bu hedef doğrultusunda 39. International Dubai Arab Health, 8. Dünya NeuroRehabilitasyon Kongresi (WFNR), Expomed 2014-İstanbul, ISCoS 2014-Hollanda, Neurological Rehabilitation Therapy and Technology Expo- İngiltere gibi çok çeşitli ülkelerde fuar ve kongrelere katılım sağlanarak olumlu sonuçlar alınmıştır.

ODTÜ Teknokentte bulunan merkez ofisimizde yürüttüğümüz Ar-Ge çalışmalarımızın yanı sıra Ostim’de 1000 m2 kapalı alan üretim tesisimiz bulunmaktadır. Hızla büyüyen kadromuz ve yeni tasarımlara dair heyecanımız ve kararlılığımız ile ürün yelpazesini hızla geliştirerek biyomekanik alanında sürekli yeni teknolojiler geliştirip sunan bir şirket olarak hayatımıza devam etme gayesindeyiz. BAMA Teknoloji; hızla büyüyen genç ve dinamik kadrosu, yeni tasarımlara dair heyecan ve kararlılığı ile ürün yelpazesini hızla geliştirerek biyomekanik alanında sürekli yeni teknolojiler geliştirip sunan bir şirket olarak yoluna devam etmektedir.