DOKTORCLUB AWARDS 2018

Yılın Kamu Hastaneleri ve Sağlık Kurumları Ödülleri - Yılın Yenilikçi Uygulaması Finalisti

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü




Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü

Hippoterapi (atla terapi ve rehabilitasyon) süreçlerinde sağlık lisansiyerlerinin eğitimi ve uygulaması projesi hakkında:
Günümüzde dünya özellikle sağlık sektörü açısından sürekli ve hızlı bir değişim içerisindedir. Bu kapsamda sağlık kurumları bu dönüşüm içerisinde daha yenilikçi, hasta odaklı, ana tedaviyi destekleyici yöntemler geliştirmek ve bu tedavileri kurumsal olarak sunulan sağlık hizmetlerine entegre etmek amacıyla çeşitli çalışmalar yürütmektedir.

Eskişehir Sağlık Müdürlüğü ana tedaviyi destekleyici metotlardan biri olan hippoterapi (atla terapi) yöntemini kurumsal olarak hekimler ve sağlık profesyonelleri kontrolünde ülkemizde ilk defa uygulamaya başlamıştır.

Kurumumuz proje kapsamında sağlık profesyonellerine sertifikalı hippoterapi uygulayıcısı eğitimi aldırılmıştır.

Proje ile Sağlık Bakanlığının uygulama alanına giren hipoterapinin hangi hastalıklarda ve hasta gruplarında uygulanabileceği kararını hippoterapi eğitimi almış uzman doktorlar tarafından verilmesi sağlanmaktadır.

Uygulama kendini çaresizlik içerisinde hisseden otizm, down sendromu, duyu motor fonksiyon bozukluğu vb. hastalara umut ışığı olarak, hastaların tedavilerinde inovatif ve izlenebilir bir yaklaşım ortaya çıkartmaktadır.

Proje Koordinatörü: Enis Kazim SEZGİN
Proje Yürütücüsü : Doç. Dr. Uğur BİLGE