DOKTORCLUB AWARDS 2018

Yılın Sağlık Bilgi Sistemleri Ödülleri - Yılın Yenilikçi Ürünü / Uygulaması Finalisti

Labenko Bilişim A.Ş.




Labenko Bilişim A.Ş.

Projemiz PhleRobo Hakkında:
PhleRobo hastaların kan alma biriminde kuyruk bekleme ve tüp taşıma gereksinimini ortadan kaldıran, süreç hatalarını minimuma indiren bir ana “Yönetici Algoritma (Master Algortihm)” dir.  Yönetici Algoritma hastalar için laboratuvar test talebi yapılması ile oluşmaya başlayan bilgileri kullanarak hasta akışını izleyen ve tahmin eden yapay zeka tabanlı bir algoritmadır. Hastane bilgi sisteminden elde edilen laboratuvar test talepleri bilgileri, cep telefonları, kan alma birimine yerleştirilmiş kiosklar, sesli anons ve LCD sunucular, hemşire bilgisayarları ve tüp hazırlama personeli bilgisayarlarını entegre ederek kan alma biriminde atılması gerekli her adımı planlamakta ve koordine etmektedir.

Kan alma birimine ulaşan bir hasta ya cep telefonu ile otomatik olarak veya hastane barkodunu bir kiosk a okutmak suretiyle manüel olarak belirlenmektedir. Hastaya atması gereken adımlar cep telefonu üzerinden kişiselleşmiş olarak veya LCD ekran üzerinden 3 dilde uygun zamanda hatırlatılmaktadır. Hasta kuyrukta bekleme veya tüplerini taşıma ihtiyacını duymayacak şekilde bir akışla kanını verebilmekte, OGTT gibi testlerin zamanlamaları da mükemmel olarak yapılabilmektedir.

Kimlik hataları sıfıra indirilmektedir. Eksik kan alma mümkün değildir. Hasta bekleme süreleri, 1000 hasta 8-10 kan alma hemşiresi ile öncelikli hastalar için ortalama 2 dakika rutin hastalar için ise ortalama 8 dakika civarında olmaktadır.

Sistem hasta yüküne göre gerekli hemşire sayısını hem izleyebilmekte hem de tahmin edebilmektedir. 

PhleRobo hastalarımıza konfor, hastanelerimize ise yönetebilirlik, kaynak optimizasyonu ve tıbbi mükemmellik sunan yapay zeka tabanlı bir ana “Yönetici Algoritma” dır.